Giresun Ab Komite Üyelerine Ev Sahipliği Yapacak

Giresun Belediyesi Avrupa Birliği’ne ev sahipliği yapacak.

Giresun Ab Komite Üyelerine Ev Sahipliği Yapacak

Giresun Belediyesi, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 15. toplantısına ev sahipliği yapacak. Türkiye’den Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyelerin katılacağı toplantı Kasım ayında gerçekleşecek.

Giresun’da gerçekleşecek Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun toplantısıyla ilgili Belediye Başkanı Kerim Aksu basın açıklaması yaptı.

AB Bölgeler Komitesi toplantısının Giresun’da yapılacak olmasının önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Kerim Aksu, "AB ülkelerinin yerel siyasetçilerden oluşan, AB’nin resmi kurumu olan Bölgeler Komitesi bünyesindeki Türkiye Çalışmalar Grubu her yıl biri Brüksel’de, biri Türkiye’de olmak üzere iki toplantı gerçekleştirecek. 2014 yılı Brüksel toplantısında konuşmacı olarak katıldığımda yaptığım daveti kabul eden AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu 2014 yılı Türkiye toplantısını Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek" dedi.

Başkan Aksu, "Avrupa ve Türkiye’den Belediye Başkanları Giresun’da yerel yönetimleri konuşacak.Toplantı Türkiye’nin AB’ye katılım müzakereleri, yerel idareler üzerindeki etkileri ve Türkiye’deki son gelişmelerin yerel yönetimlere etkisi konuları tartışılacak.Yerel yönetimlerin AB’nin ekonomik, siyasal ve sosyal bütünleşmesinde önemli rol oynayan Avrupa Birliği Bölgesel Komitesi, Giresun’da Türkiye’yi konuşacak. Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann’ın yanı sıra Bölgeler Komitesi üyesi seçilmiş yerel siyasetçilerin, Türkiye’den belediye başkanlarının, Avrupalı ve Türk Parlamenterlerin çeşitli düzeyde bürokratların, akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek toplantı,25 kasım 2014 tarihinde Giresun’da düzenlenecek. 3 oturumda yapılacak toplantı ile AB’nin kurumsal, siyasi, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel politikaların Türkiye’deki belediyelere etkisi, AB mevzuatının uygulanmasının yerel boyutu, belediyelerinin idari kapasite geliştirilmesi, yerel ve bölgesel idarelerin en iyi uygulamalarının paylaşılması gibi konularda fikir ve bilgi alışverişinde bulunulacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA