Gezi'den CHP'ye

CHP’de gelecek ay yapılacak olağanüstü kurultayda, Gezi sürecinde dikkat çeken bazı isimlerin parti meclisine girmeleri bekleniyor.

Gezi'den CHP'ye
CHP 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultaya hazırlanıyor.

Şu ana kadar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tek rakip olarak Yalova Milletveklili Muharrem İnce çıkarken, eski genel başkan Deniz Baykal'ın tutumu hakkında da bir takım bilgiler edinildi.

NTV'den Miray Akdağ Uluç'un haberine göre; PM için teklif götürülebilecek isimler arasında, Gezi sürecinde öne çıkan Mehmet Karlı ve Levent Üzümcü de yer alıyor. Gazeteciler Erol Mütercimler ile Tuncay Özkan da PM’ye girebilir.

Milletvekilleri arasında da Mustafa Balbay, Özgür Özel, Musa Çam, Müslim Sarı, Haydar Akar, Aykut Erdoğdu, Nurettin Demir ve Melda Onur gibi isimler var.

CHP liderinin, Alevi kesimden de adaylara yer verebileceği ifade ediliyor. Selahattin Özer, Cemal Canpolat ve Turhan Eser gibi isimlere teklif götürebileceği belirtiliyor.

AĞBABA: SEYİRCİ ALINMAYACAK İDDİASI YALAN
Öte yandan, kurultayın seyircisiz olacağı iddialarına ise Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan tepki geldi.

Kurultayda çıkacak alternatif adayların yeterli imza toplamayacağı görüşünde olan Ağbaba, “Bizim partimizde herkes aday olabilir. Tek adaylı kurultay olacağı görüşündeyim. Gelen herkes o kurultay salonuna girecek. Bu tamamen kısır bir tartışma, doğru değil. ‘Salonun küçük olması, seyirci alınmayacağı’ denmesi tamamen yalan” diye konuştu.

Deniz Baykal'a yakın isimler, Baykal'ın Muharrem İnce'yi destekleyeceği açıklamalarına karşı çıktı. Sözkonusu vekiller, Baykal’ın “tarafsızlığını koruduğunu” dile getirdi.

ADAY OLACAK MI?
Bu arada, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın da aday olması gündemde…

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarhan, "Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağım" dedi.

78 İLDEN DESTEK
Düzce, Yalova ve Isparta dışındaki 78 CHP il başkanı ise, kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Yapılan ortak açıklamada, “Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve daha da güçlenerek çıkacaktır. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun özürlük demokrasi evrensel hukuk barış ve cumhuriyetin temel değerleri için verdiği mücadeleyi destekliyoruz” denildi.

CHP’nin yurtdışı örgütleri de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.