Eroğlu Açıklaması

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bugüne kadar Tokat turizmiyle ilgili her şeyin konuşulduğunu belirterek, “Artık icraat zamanı geldi” dedi.

Eroğlu Açıklaması

Tokat turizminin canlanması, 2015 yılında belediyelerin üzerilerine düşecek görev ve sorumluluklarını yerine getirilmesi amacıyla il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Tokat Turizmi masaya yatırıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, ortak söylem geliştirilerek, "Tokat" tüm ilçeleri de birlikte ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Eroğlu ise şimdiye kadar turizmle ilgili her şeyin konuşulduğunu artık icraat zamanı geldiğini kaydetti.

Bir yol haritası belirlenerek zaman kaybedilmeden yol alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Eroğlu, "Tarih ve kültür şehri Tokat cümlesini hayata geçirelim. Dört aya yakın bir zamandır turizm konusunda birçok şeyi konuştuk. Tartışılması gereken birçok konunun konuşulduğu kanaatindeyim. Artık bundan sonra reçeteyi yazmak ve uygulamak gerekiyor. İlçelerimizin hepsinin kendine göre katacağı birçok güzellik var. İnşallah güzel günlere ulaşacağımız kanaatindeyim” dedi.

Marka kent projesinin hazırlanması ve altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini ifade eden Başkan Eroğlu, “Bu noktada en büyük eksikliklerimizden biri de Tokat'ın Merkez ve ilçelerin ayrı ayrı hareket etmesidir. Hep birlikte hareket etmeliyiz. Bütün belediyelerimiz Belediye Meclislerinde kendi turizm komisyonlarını kurmaları gerekir. Ve ilçeler ön plana çıkacak unsurlarını belirlemeli, neyin üzerinden genel reklamımızı yapacağımızın kararını vermeliyiz. Biz Tokat'a bir şekilde insanları çekip, zengin olan tarihimiz ve doğal güzelliklerimizi belirleyeceğimiz rotalarla gezdirmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Eroğlu’nun ardından belediye başkanları ilçeleriyle ilgili durum tespitlerini paylaştı. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, tarihi ve doğal güzellikleriyle Niksar'ın turizm bakımından Tokat'ın önemli ilçelerinden biri olduğunu vurguladı. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler Turhal Kalesi ve rekreasyon projesi noktasında destek talep etti. Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel yayla turizmi noktasında ilçelerinin ön plana çıkabileceğini belirtti.

Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ilin bir bütün hareket etmesi gerektiğini belirterek kendi ilçelerinde de termal turizmin ön plana çıkartılabileceğini söyledi.

Kaynak: İHA