Davutoğlu'na 'Başbakan Ahmet' sloganı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bakan Davutoğlu, Atatürk Caddesi üzerinde halka hitaben bir konuşma yaptı. Davutoğlu'nun konuşması "Başbakan Ahmet" sloganı ile kesildi.

Davutoğlu'na 'Başbakan Ahmet' sloganı
Bakan Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından il merkezindeki Atatürk Caddesi'nde oluşturulan platformda halka hitaben bir konuşma yaptı.

Davutoğlu, 12 yıl önce Türkiye'nin borç isteyen bir ülke olduğunu, hasta adam muamelesi gördüğünü ve demokrasisinin gelişmediğini belirterek, 'Artık borç alan değil borç veren bir ülkeyiz. Artık dünyanın her köşesine yardım yapan bir ülke var' ifadesini kullandı.

Gümüşhanelilerin cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'a yüzde 75'in üzerinde destek verdiğini ifade eden Davutoğlu, 'Eğer bir liderde Rabbimizin ve halkımızın rızası varsa, varsın birtakım kumpas kuranlar, hileler içerisine girenler razı olmasın. Yeter ki halkın ve Hak'ın rızası yanımızda, arkamızda olsun Bu tarihi bir eşik ki siz bu tarihi eşikte verdiğiniz destek ile aslında gelecek nesillere dediniz ki bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçerli olacak. Ülke sadece Ankara'dan idare edilecek, başka hiçbir şeyden ya da kaynaktan değil' diye konuştu.

- Vatandaşlardan 'Başbakan Ahmet' sloganı
Davutoğlu, konuşması sırasında vatandaşların 'Başbakan Ahmet' sloganı atması üzerine, 'Biz sadece şu anki görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz' dedi.

Hangi makam olursa olsun millet sevgisinin her zaman önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Hangi mevkide olursak olalım esas olan sizlerin yüreğinizdeki yerimizdir. En üst mevkilerde de olsa bir insan halkının gönlünde, yüreğinde yer edinememişse hiçbir kıymeti yok ama en alt kademede milletinin de hizmetinde olsa ve halkın yüreğinde yer edinmişse işte ona iki cihan saadeti vardır. Bizim için en yüce makam sizlerin yüreğindeki makamdır. Allah sizin yüreğinizdeki yerinizden bizleri mahrum bırakmasın. Yoksa diğer bütün mevki ve makamlar geçicidir. Bir Rabbimizin huzurunda vereceğimiz hesap bakidir. Bir de milletimizin huzurunda vermekte olduğumuz hesap bakidir. Allah iki hesapta da yüzümüzü ak çıkarsın.'

Ortada bir başarı varsa bu başarının milletin başarısı olduğuna işaret eden Davutoğlu, '10 Ağustos'ta gösterdiniz ki bu milletin iradesine rağmen bu ülkenin başına kimse hiçbir çorap öremez, kimse bu milletin yürüyüşünü durduramaz. Siz 10 Ağustos'ta vurduğunuz mühürle sadece bu ülkenin kaderini değil bu ülkeye umut bağlayan bütün kardeş halkların da kaderlerini şekillendirdiniz. Allah sizden razı olsun' diye konuştu.

Konuşmasının ardından platformdan inerek caddede bir süre yürüyen Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, vatandaşların yürüyüş sırasında Davutoğlu'na yoğun şekilde sevgi gösterisinde bulunduğu gözlendi.

Davutoğlu, daha sonra Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyüne geçerek AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın'ı evinde ziyaret edip yemeğe katıldı.
Kaynak: AA