Çanakkale'de Doğaya 500 Keklik Salındı

Çanakkale'de, doğaya 500 keklik bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, merkeze bağlı Saraycık köyünde kekliklerin doğaya salınması dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı açıklamada, Bakanlığın Türkiye'nin değişik yerlerindeki istasyonlarda, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan, Anadolu'nun doğal türleri sülün ve kınalı keklik ürettiğini söyledi.

"Bizim bu yıl bin kınalı keklik tahsisimiz var" diyen Erdoğan, "500'ü ilk grup olarak geldi. Bunlardan 375'ini Saraycık köyünde, 125'ini ise Erenköy'de doğaya bıraktık" ifadesini kullandı.
Çanakkale bölgesinde, değişik tarihlerde salım yaptıkları 9 bin dolayında keklik bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Daha önce salım yaptığımız yerlerde yaşlı insanlar, keklik ve sülün seslerini yıllardır duymadıklarını ve bizler sayesinde yeniden bunu duyuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ilettiler. Bizim için de en büyük mutluluk bu. Çünkü bulunduğumuz bölge keklik popülasyonu olan bir alan. Ağaçlandırma sahası olduğundan avcılarımızın ve köylülerimizin korumasından dolayı buradaki doğal keklik popülasyonu günümüze kadar ulaşmış."
Programa, Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, avcı derneklerinin yöneticileri ile köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA