Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde Yangın

Almanya'nın Bielefeld kentindeki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı.

Almanya'nın Bielefeld kentindeki Süleymaniye Camisi'nde çıkan yangın, vatandaşlar tarafından yetkililere haber vermesi sonucu büyümeden söndürüldü.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, çok kısa sürede üst üste çıkan cami yangınları sebebiyle siyasilerin ve güvenlik birimlerinin harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Son zamanlarda camilerde çıkan yangın sayısının arttığına dikkati çeken Yeneroğlu, "Bu son yangın, çok kısa bir zaman zarfında gerçekleşen cami kundaklamalarının üçüncüsüdür. Olay, 11 Ağustos'taki kundaklamaya son derece benzemektedir. Failler Kur'an-ı Kerim'i tutuşturarak mescidi ateşe vermişlerdir. Bu durum, olayların arkasında İslam düşmanlığı olduğu şüphesini arttırmaktadır. Buna karşın, emniyet teşkilatının rahat tutumu ve kamusal tepkinin yoksunluğu endişe vericidir" ifadelerini kullandı.
Yangınlara maruz kalan cami derneklerinin idarecilerinin güvenlik birimlerinin ilgisizliğinden şikayetçi olduğunu aktaran Yeneroğlu, şunları kaydetti:
"Cami dernekleri idarecileri kendilerini yalnız bırakılmış hissetmektedir. Destek açıklamaları ise hem gecikmeli hem de nadiren gerçekleşmektedir. Bu durum ise sorunun ciddiyetinin henüz bütün yönleriyle farkına varılamadığını göstermektedir. Fail ve kurban her kim olursa olsun, ibadethanelere yapılan tüm saldırılar tavizsiz bir kararlılıkla önlenmelidir. Bu çerçevede, siyasilerin de gerekli mesajları vermeleri hiç de fena olmaz."
Kaynak: AA