Belediyeden Afişli Kaçak Su Uyarısı

Tokat Belediyesi, kentin belirli bölgelerinde bulunan bilbordlara "Kul hakkı içmeyin. Kaçak su kullanmak, kaçak kullanıma göz yummak kul hakkıdır" yazılı afişler asarak vatandaşları kaçak su kullanmamaları konusunda uyardı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yazın kurak geçtiğini söyledi.

Kentin su ihtiyacının karşılandığı Marol Gözesinde yüzde 75, Çördük Gözesinde yüzde 60, Ayrancıoğlu, Buzluk ve Karlık Gözesinde yüzde 100 azalma yaşandığına dikkati çeken Eroğlu, "Su kesintisi yapmamak için çalışmalar yürüttük. Gereken çalışmaları yapıyoruz. Yağışı az bir kış ve kurak bir yaz geçiriyoruz" dedi.

Tokat'ta su sıkıntısını yaşandığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
"Su azalmasında yağış yetersizliği bir neden. Ama özellikle tüm bunların dışında hiç tasvip etmediğimiz kaçak su kullanımı, suyun ne yazık ki yeterli, yerinde kullanılmaması da yine bizim bu dönemlerde çektiğimiz sıkıntılardan biri. İçme suyu depolarımız var ama ne yazık ki bunların dönem dönem bazı bölgelerde bahçe sulamak için, tarla sulamak için kullanıldığını görüyoruz."
Kentte son zamanlarda kaçak su kullanımının artığını belirten Eroğlu, "Ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Kaçak su kullananlar hakkında gerekenleri yapıyoruz. Biz de vatandaşlarımızı uyarmak için kentin belirli yerlerindeki bilbordlara 'Kul hakkı içmeyin. Kaçak su kullanmak, kaçak kullanıma göz yummak kul hakkıdır' yazılı ilan verdik" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA