Yeşilay'dan Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, kentte uyuşturucu kullanma yaşının düşmesi nedeniyle tehlikenin büyük boyutlara ulaştığını söyledi.

Çelik, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, madde bağımlılığın Türkiye'nin ilk gündem maddesi olması gerektiğini savundu.
Hayatını uyuşturucuyla mücadeleye adadığını kaydeden Çelik, madde bağımlılığının önlenebilir olduğunu ancak bu konuda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını belirtti.

Çelik, kentte uyuşturucu yaşının düştüğünü vurgulayarak, "Şanlıurfa'da madde bağımlılığı giderek artıyor. Kentimizdeki uyuşturucu kullanma yaşının düşmesi tehlikenin büyük boyutlara ulaştığını gösteriyor. Devletin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek bu olayı durdurmamız gerekiyor. Allah rızası için bir şeyler yapalım, gençlik elden gidiyor. uyuşturucu madde terörden daha tehlikeli bir hal almıştır" dedi.

Yeşilay'ın uyuşturucu ile mücadelesinin sürdüğünü anlatan Çelik, hazırladıkları acil eylem planını kısa sürede faaliyete geçirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA