Suşehri’nde Alevi Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Kuruldu

Suşehri ilçesinde Alevi Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği kuruldu.

Suşehri’nde Alevi Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği Kuruldu

Birinci olan genel kurulunu gerçekleştiren derneğin toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda derneğin kurucu üyesi İsmet Abay açık oylamada dernek başkanlığına seçildi.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren İsmet Abay,“Sosyal, kültürel ve inançsal alanda hizmet suna bileceğimiz bir hizmet binamızın olmayışından dolayı Suşehri Alevi Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneğini kurmaya karar verdik. Amacımız gerek ilçemizdeki aleviler olsun, gerekse çevre ilçe ve köylerimizdeki aleviler olsun gereksinim hissedilen gelen bir hizmet binasının olmaması ve Alevilik kültürünün yediden yetmişe herkese daha iyi tanıtılmasını sağlamak ve gelecek nesillerimize en iyi mirası bırakmaktır. Aleviliği her yönü ile iyi yaşamalı ve yaşatmalıyız. Sünni kardeşlerimizle iyi diyaloglar kurup Aleviliği iyi tanıyabilmelerini sağlamak için gayret edeceğiz. Davamız insanlık davasıdır amaçlarımız doğrultusunda Yüce Allahtan temennimiz birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaktır.”dedi.

Suşehri’nin en kısa zamanda bir cem evine kavuşmasını dilediklerini belirten Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız ise“Alevi dernekleri ülkede tabanda ayrıştırmayı değil barış ve sevgiyle hareket eden derneklerdir. Alevi kültürünü yaşamak Pir Sultanı, Hacı Bektaşı ve Yunus Emre’yi anlamak onları bizlere verdiği öğütleri anlamak gerekir buradan yola çıkarak kardeşlik içerisinde kimsenin çatısı altında olmadan kendi kararlarımızı verebilmektir. Bu gün dünyanın en saygın 18 üniversitesinde Alevi kürsüleri bulunmaktadır. Biz aleviler sevgiyi, dostluğu paylaşmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA