Sinop'ta Dernekler Birleşerek Kermes Açtı

Sinop'ta bazı derneklerin birleşerek öğrenciler yararına bu yıl 13.'sünü gerçekleştirdikleri büyük kermes törenle açıldı.

Sinop'ta Dernekler Birleşerek Kermes Açtı

Çamlıca Yükseköğrenim Yurdu ve Esentepe dernekleri organizesinde Sinop Seyyit Bilal Yurdu'nda okuyan öğrenciler yararına düzenlenen ve Aşıklar Parkı girişinde "Hayır Çarşısı" adıyla açılan "13. Geleneksel Büyük Kermes" 28 Ağustos tarihine kadar Sinoplulara hizmet verecek.
Açılışta konuşan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, tüm Sinopluları kermese davet etti. Mehmet Bulat, "Açılışını yaptığımız kermesimizin başta Sinop’umuz olmak üzere milletimize ve bilhassa kurumlarımızda barınan ve bundan sonra barınacak olan tüm talebelerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kermesimiz asla ticari bir faaliyet değildir. Her ne kadar ürünü alıp parasını vererek bir alışveriş yapıyor olsak da, burası hepimizin bildiği üzere bir hayır çarşısıdır. Aldığımız, ödediğimiz her kuruşun burada kalan yavrularımıza, ilim öğrenen talebelerimize bir yardım, bir burs olacağını nazar itibariyle dikkate alırsak, burada yapacağımız her türlü alışverişin çok fayda temin edeceğine biz yürekten inanıyoruz" dedi

Daha sonra Sabri Gökmen hoca efendinin yaptığı duanın ardından kermesin açılış kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA