Naşa’ya Modern Meydan

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu Naşa Belediyesi, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlerin yapılabileceği 6 bin metrekarelik bir alanı istimlak ederek beldesine modern bir alan kazandırdı.

Naşa’ya Modern Meydan

Naşa Belediye Başkanı AK Partili Kadir Bütüner, yaptıkları çalışmalarla Belediye Meydanının haftanın Cumartesi günleri halk pazarı, diğer günler ise vatandaşların istirahat edip dinlenebileceği bir merkeze dönüştürüldüğünü söyledi.


Başkan Bütüner bir yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıkan meydan çalışmasının aynı zamanda TOKİ’nin çelik kontrüksiyon malzeme kullanarak yaptığı 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı modern caminin görüntüsünün ortaya çıkmasına neden olduğu için hem kendilerini hem de vatandaşları sevindirdiğini söyledi.

Kentlerin meydanlarıyla anıldığına vurgu yapan Başkan Bütüner, “Simav’ın en büyük beldelerinden birisiyiz diye övünürken meydanımızın olmayışının eksikliği bizi derinden üzüyordu. Şimdi meydanımıza da kavuştuk. Naşa’nın en büyük eksikliklerinden birisi daha çözüme kavuşmuş oldu. Beldemizde açık hava toplantılarının yapılabileceği alanımız yoktu. Bu yönden de çok büyük bir eksikliğimiz giderilmiş oldu. 2 bin kişi kapasiteli Belediye Meydanımız halkımıza, beldemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Bütüner Belediye Meydanının resmi açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri görkemli bir törenle yapılacağını söyledi.

Kaynak: İHA