Manisa’ya Yeni Bir Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yapılacak

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 195 dekar arazi üzerine Ruh ve Sinir Hastalıkları Araştırma Hastanesi yapmak için çalışmaları başlattıklarını belirtti.


Dr. Muzaffer Yurttaş, “Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 1929 yılında yapılmış, Türkiye’nin ilk psikiyatri hastanelerinden biridir. Sadece Manisa’ya değil tüm bölgeye hitap etmektedir. Antalya’dan Çanakkale’ye kadar bölgedeki tüm psikiyatrik hastalara hizmet veren hastanemiz Manisa için yetersiz kalıyordu. Yeni bir hastane yapmak için çalışmalara başladık. Arsa sorununu çözmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Manisa Sancaklı Bozköy’de bulunan ve hazineye ait 195 dekarlık arazinin Kamu Hastanelerine tahsisini talep ettik. Talebimiz olumlu bulunarak arsa Kamu Hastaneleri Kurumuna tahsis edildi. Hemen proje çalışmalarına başlayacağız. Burada Şizofreni ve Psikotik Bozukluklar Kliniği, Geriatrik Psikiyatri Kliniği, Çocuk ve Ergen Amatem Kliniği, Psikiyatrik Onkoloji Kliniği, Bireysel ve Grup Psikoterapiler Kliniği gibi bölümlerin bulunacağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yurttaş açıklamasında “Ayrıca yine Sancaklı Bozköy’de bulunan hazineye ait 100 dekarlık arazi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tahsis edildi. Buraya da Engelsiz Yaşam Merkezi, Bakım-Sosyal Rehabilitasyon Merkezi yapılması planlanmaktadır. Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber de konuyla ilgili olarak “Bu tahsis edilen yere en kısa zamanda gerekli birimlerin yapılması için ilgili bakanlıklarla görüşüp yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Manisa için önemli bir yatırımdır. Komisyon başkanı olarak elimden geleni yapacağım” dedi.

Kamu Hastaneleri Kurumu Manisa Mali Hizmetler Başkanı Sezai Kaya ve Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müdürü Salih Polat mecliste milletvekillerini ziyaret ederek verdikleri destek dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA