Kaybolan Kadının Ailesinde Endişeli Bekleyiş

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan ve 11 gündür kayıp olan evli, 2 çocuk annesi Azize Kuru'dan (26) haber alamayan Kütahya'daki ailesi, kızlarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, yetkilerden yardım istedi.

Simav ilçesine bağlı Yeniköy köyünde ikamet eden Kuru'nun anne ve babası, kızlarından 11 gündür haber alamadıklarını söyledi.

Baba Hüseyin Baygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızları Azize'nin eşiyle birlikte Denizli'nin Pamukkale ilçesinde ikamet ettiğini söyledi.

Kızıyla en son 7 Ağustos'ta telefonda görüştüklerini belirten Baygül, şöyle konuştu:
"Kızımıza ulaşamayınca eşini aradık. Damat bize, '50 gün önce boşandık' cevabını verdi. Bu cevaba çok şaşırdık. Bu sözün üzerine kızımın hayatından endişe duymaya başladım. Bir an önce kızımın bulunmasını istiyorum. Kızım, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde ikamet ediyordu. Son görüşmemizin ardından bir daha görüşemedik. Eşi, 'boşandık' diyor ama nüfus ve savcılık kayıtlarında böyle bir boşanmanın olmadığı gözüküyor."
Baba Baygül, Pamukkale Emniyet Müdürlüğü'ne, Simav Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na kızları için kayıp başvurusunda bulunduklarını belirterek, "Şimdiye kadar kızımızdan bir haber veya bilgi alamadık. Bir an önce kızımın bulunarak gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz. Ne olur, Allah rızası için kızım hakkında bilgisi olanlar emniyet veya jandarmaya bilgi vermelerini rica ediyoruz" dedi.

Anne Cemile Baygül ise kızının 2 çocuğu olduğunu ifade ederek, çocuklarının kendi köylerinde olduğunu ve kızının kayın validesi tarafından bakıldığını anlattı.
Kendilerinin bildiği kadarıyla kızının kocasıyla bir sorunu olmadığını anlatan anne Baygül, "Kocası, 'boşandık' diyor. Ortada anlaşılmayan bir durum var. Öğrenmek için kızıma ulaşmak istiyoruz ama bir türlü ulaşamıyoruz. Ben de kızımın hayatından endişe ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA