Karatay’da Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ilçede bulunan tüm çöp konteynerlerinin bakımını yıkama ve dezenfekte işlemini yerinde yapıyor.

Karatay’da Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın temiz ve örnek yapısını korumak amacı ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün yıkama ve dezenfekte aracı ile kirlenen çöp konteynerlerini anında yıkayıp dezenfekte ederek çürümesini ve ilaçlama yaparak da zararlı haşerelerin çoğalmasını önlemek amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İlçenin muhtelif yerlerinde, zamanla kirlenen çöp konteynerlerinin tazyikli su ile yıkanmasının ardından ilaçlandığını ayrıca bakım ve onarımının yapıldığını dile getiren Hançerli, halkın sağlığı ön planda tutularak ilçe genelinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yaz mevsimi süresince yoğun ve aralıksız olarak yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra çöp konteynerleri ve çöp kamyonu kasalarının temiz olmasının önemine değinen Başkan Hançerli, sinek, sivrisinek gibi haşaratla mücadele etmek amacıyla düzenli olarak yapılan çalışmaların hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte sıklıkla yapıldığını vurguladı. “Halkımızdan isteğimiz evsel atıklarını çöp konteynerlerinin içerisine atılması ve konteyner kapaklarının kapalı tutulması halinde dezenfekte çalışmaları daha başarılı olur” diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşlardan daha duyarlı hareket etmelerini istedi.
Kaynak: İHA