Hatay'da 'Kur'an-kerim Ziyafeti' Programı

Yayladağı ilçesinde "Geleneksel Kur'an Ziyafeti Hatim Programı" düzenlendi.

Çabala Mahallesi halkı tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Çabala İlkokulu bahçesindeki programda Kur'an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birincisi ve dünya ikincisi Mehmet Bilir ile 4 kez dünya birincisi olan Mısırlı hafız Dr. Ahmed Naina Kur'an-ı Kerim okudu. Katılımcıların ilgiyle dinlediği Kur'an tilavetleri sonrası hatim duası yapıldı.
Sunuculuğunu şair Ali Parlak'ın yaptığı program, Çabala Camisi'nde eğitim gören ve Kur'an kursunu tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle devam etti. Etkinlik sonunda katılımcılara yöresel yemeklerden bulgur aşı ve kuru fasulye ikram edildi.
İlçe Müftüsü Mehmet Güneş'in tüm İslam alemi için yaptığı duayla sona eren programa, Kaymakam Turan Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Program organizatörlerinden Mehmet Toktaş, Kur'an-ı sevdirmek ve ona hizmet etmek amacıyla düzenledikleri programa katılanlara teşekkür etti.
Kaynak: AA