Gtso'dan Kantar Uygulamasında Haksız Rekabet Uyarısı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 8GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Keşap ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan kantarın ticarette haksız rekabete yol açtığını ve bu yönde şikayetler aldıklarını ifade etti.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ”Üyelerimiz başta olmak üzere bölge nakliye firmalarının doğuya yaptıkları ticarette kantar uygulamasının ciddi mağduriyetler oluşturduğunu görmekteyiz. Diğer bölgelerde kantar uygulamasının olmaması,tonaj ve maliyet açısından ticareti etkilemektedir. Bu veriler ister istemez maliyete olumsuz etki yapmaktadır. Son dönemde firmalarımızın rekabette bıçak sırtı mücadelesi kantar uygulamasına dahi yansımıştır. Bir çok bölgede kantar uygulamasının olmaması,Giresunlu nakliye firmaları başta olmak üzere bölge ticaretini etkilemektedir,bu doğrultuda Odamıza gelen yazılı şikayetler doğrultusunda yaptığımız incelemeler sonucu oluşturulan dosya Giresun Milletvekillerimiz ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gönderildi” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı işletmeler başta olmak üzere bölgemizde faaliyet gösteren nakliye firmalarının kantar uygulamalarından dolayı mağduriyet yaşadıkları görülmektedir.Giresun ili Keşap ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait kantar bölgemizde standartlara uygun denetim yapmakta ancak Hopa-Ağrı istikameti ile İskenderun-Van arası ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgelerinde kantar denetimlerinin olmaması, özellikle nakliye şirketlerini zorda bırakmaktadır.Bu dengesizlik bölgemiz işletmelerini mağdur ederken,haksız rekabetinde önünü açmaktadır.Dolayısıyla ilimiz ve bölgemizde oluşan bu mağduriyetin giderilmesi yada rekabetin eşit şartlarda yapılmasının önü açılmalıdır.”
Kaynak: İHA