Gökçek'ten CHP'li muhaliflere tavsiyeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP’nin muhalif kanadına önlerindeki dönem için tavsiyelerde bulundu.

Gökçek'ten CHP'li muhaliflere tavsiyeler
Çatı adayla gidilen seçimde alınan hezimet CHP'yi karıştırdı.

CHP'nin ulusalcı kanadı olarak bilinen vekiller Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırırken CHP'de kurultay kararı alındı. Bugün Meclis'te kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise görevinden istifa ettiğini, partisinin kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Yaptığı açıklamada CHP liderine sert ifadelerle yüklenen İnce, “Ben ülkemde diktatör istemiyorum, partimde de istemiyorum.' diyerek gemileri yaktı.

Ana muhalefetteki kriz derinleşirken CHP için yaptığı doğru tahminlerle “CHP uzmanı” olarak anılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP'nin muhalif kanadına önlerindeki dönem için tavsiyelerde bulundu.

Twitter'dan “Bir CHP uzmanı olarak CHP'deki muhaliflere tavsiyelerim olacak. Bunları dikkate alırlarsa şansları olabilir. Aksi takdirde geçiş ola” mesajını paylaşan Gökçek, şu tavsiyelerde bulundu:

1- 500 civarında Alevi delegesi var. Muhalefet yırtınsa buradan alacağı oy 10'u geçmez. Onun için ağırlığı 200 ile 250 civarındaki doğu ve güneydoğu illerine verilmeli. Buranın ileri gelenlerine ciddi görevler vaad edilmeli.
2- Kesinlikle ulusalcılarla ittifak yapılmalı.
3- Baykal desteğini açıkça deklere etmeli.
4- Önder Sav mutlaka ikna edilmeli.
5- KK'nun bugüne kadar ki sözleri mukayeseli bir şekilde ortaya konulup, KK'nın zavallılığı ortaya konmalı.

Gökçek mesajını 'Öncelikle bu tavsiyelerimi yerine getirin. Diğer ince taktikleri konuşuruz.' diyerek noktaladı.

İşte Gökçek'in o mesajları: