Espiye’de Bir Aile Daha Eve Kavuştu

Espiye Kaymakamlığı ile Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi proje hazırlanmıştı.

Espiye’de Bir Aile Daha Eve Kavuştu
Bu proje kapsamında tamamlanan evler ailelere teslim edilmeye başlandı.
Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan bir aile daha eve kavuştu.

Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından Güneyköy Köyü’nde yapılan ev düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi.

Törene, Kaymakam Osman Bilgin ve Belediye başkanı Mustafa Karadere, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Emniyet Müdür yardımcısı, İGM Üyeleri Mehmet Abdioğlu, Hayrettin Öztürk, daire amirleri, kurum müdürleri ve köy halkı katıldı.

Kuranı Kerim okunarak ve Espiye İlçe Müftüsü Kemal Türksoy’un yaptığı dua ile evine kavuşan aile Hamit Gökçe, kendilerinin eve kavuşmasında emeği gecen kaymakam başkan ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Kaymakam Osman Bilgin “Kaymakamlık olarak ilçemizde yaptığımız tespitler sonucu bir çok ailenin yaşamını sürdüreceği, insani koşullarda barına bileceği evlerinin olmadığını gördük. Bu ailelere belki çeşitli yardımlar yapılmaktaydı fakat hiç biri barınacakları iyi koşullar sunmuyordu. Bunun üzerine Merkez ve köylerimizde yaşayan muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza ev yapımı ve onarım projesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzle yürütmekteyiz. Kaymakamlık olarak projenin altyapısını oluşturuyor ve projenin devamını sağlıyoruz. Projemizin amacı ilçemizdeki fakir ve ihtiyaç durumdaki aileleri ev sahibi yapmaktır” dedi.

Proje kapsamında yapımı tamamlanan evleri sahiplerine teslim edildiğini belirten Kaymakam Bilgin, yapımı devan eden evleri kış gelmeden önce tamamlayarak ailelere teslim etmek istiyoruz. Yaptığımız evler gayet muntazam ve en ince ayrıntılarına kadar ihtiyaç duyulacak her şey mevcuttur. İhtiyaç sahiplerini eve kavuşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Kaynak: İHA