Erzin Kent Konseyi Kolları Sıvadı

Erzin Kent Konseyi Başkanı Akif Özer, Türkiye genelinde olduğu gibi Erzin'de de gençlerin kötü alışkanlıkların pençesine düştüğüne dikkat çekerek, "Gençlerimizi bu alışkanlıklardan kurtarıp kazanmamız için çalışmamız gerekiyor" dedi.

Erzin Kent Konseyi Kolları Sıvadı

Hatay’ın Erzin ilçesinde Kent Konseyi ilk toplantısını Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya; Erzin Kent Konseyi Başkanı Akif Özer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Gündem maddelerine geçilmeden önce yürütme organı için Erzin Belediye Başkanlığınca önerilen Kürşat Kunt genel sekreterliğe oy birliği ile seçildi.

Genel sekreter seçiminden sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Görüşmelerin ardından; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Ekonomik Kalkınma Meclisi, Sosyal kalkınma Meclisi, Siyasi Kalkınma Meclisi, Fiziki Kalkınma Meclisi, Kültürel kalkınma Meclisi ve Proje Geliştirme Meclisi kurulmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Akif Özer, ülkede ve ilçede geleceğin genç nesillerde olduğunu o yüzden bu konuya önem verilmesi gerektiğini belirterek,“Tüm ülkemizde olduğu gibi Erzin gençliği de bazı kötü alışkanlıkların maalesef pençesinde. Bu nedenle gençliği bu alışkanlıklardan kurtarmak için bir an önce faaliyetlere başlamamız gerekiyor. İlçe genelinde örgütlerimizi genişleterek kötü alışkanlıklar içerisinde bulunan gençlerimizi kazanmamız gerekir"dedi.

Özer daha sonra sözlerine şöyle devam etti;
“Sağlıklı çevre ve sağlıklı insanların yetişmesi, Erzin’in imarı ve yapılaşması, altyapı konusunda çalışmalara yön vermeliyiz. En önemlisi de İssos Antik Kentin ilçe topraklarında olması nedeniyle tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Burasının daha geniş kapsamlı turizme kazandırılması için daha fazla güç sarfetmeliyiz ifadelerini kullandı.”
Toplantıda oy birliği ile kabul edilen meclislere meclis başkanlarının seçimi yapıldı. Buna göre; Kadın Meclis Başkanlığına Songül Karaosmanoğlu, Gençlik Meclisine Mehmet Özsoy, Ekonomik Kalkınma Meclisine Mustafa Vural, Sosoyal Kalkınma Meclisine Kadir Kürtül, Siyasi Kalkınma Meclisine Av. Akif Özer, Fiziki Kalkınma Meclisine Ali İhsan Özay, Kültürel Kalkınma Meclisine Şaban Vural ve Proje Geliştirme Meclisine İlmisev Kılaç seçildiler.

Erzin Kent Konseyi’nin ikinci toplantısının 20 Ağustos 2014 Çarşamba günü aynı yerde yapılacağı açıklandı.
Kaynak: İHA