Diyarbakır’da Terörist Heykeli Dikilmesi

AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik, Diyarbakır’da PKK’lı heykeli dikilmesi olayını eleştirerek, “Bu maniple bizi yolumuzdan döndüremeyecek” dedi.

Diyarbakır’da Terörist Heykeli Dikilmesi

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında Ankara’da yapılan il başkanları toplantısını değerlendiren Başkan Çelik, gündemin AK Parti’de kim genel başkan ve başbakan olacağı konusu olduğunu kaydetti.

Bu anlamda ‘kimi genel başkan ve başbakan olarak görmek istersiniz?’ şeklinde düzenlenen ankete katıldıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Bizden sonra milletvekilleri ile çalışma yapıldı, kamuoyu ile yapılıyor. Nihai kararı 28 Ağustos’ta kongre delegeleri verecek. Biz şifahi olarak bir kişiyi tercih ettik. Bu isimler herkesin bireysel şahsi düşüncesi olarak yansıdı. Çıkan isim kimse başbakanımız olacak” diye konuştu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolaçtı köyünde geçen yıl kurulan PKK mezarlığına, Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikilmesi ile ilgili sorulara Başkan Çelik, terörü durdurma sürecinde maniple olaylarla karşılaşıldığını ifade ederek, “Bu maniple bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Terör belasını Türkiye’de bitirmeye kararlıyız. Başbakanımız iki tane temel ana hedef koydu. İnşallah bunlar sekte vurmaz ve Türkiye’ye yayılmaz olduğu yerde kalır. Biz de yolumuza devam ederiz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” diye konuştu.

Kaynak: İHA