Burhaniye’de Organik Pazar Hizmete Girdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin organik pazarı, Pazartesi günleri kurulan Burhaniye Pazar Yeri’nde hizmete başladı.

Burhaniye’de Organik Pazar Hizmete Girdi

Burhaniye Sebze Pazarı’nda oluşturulan ‘Organik Pazar’da, ilçenin Kırtık köyünün Sinekli yaylasında hiç bir kimyasal gübre kullanılmadan üretilen, yüzde yüz organik meyve ve sebzeler satılıyor. Her Pazartesi günü hizmette olacak olan organik Pazar için düzenlenen açılış törenine Burhaniye Belediye Başkan Vekili Sevda Padem, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Bedir, Burhaniye Belediyesi Özel Kalem Müdürü Merve İnan, Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Necmi Şengider, Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ve birçok vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Vekili Sevda Padem, “Her hafta Pazartesi günleri yüzde yüz organik ürünlerin bulunduğu meyve ve sebzeler Burhaniye Pazarı'nda halka hizmet verecek. Amacımız tüketiciyi yeniden organik ürünlerle tanıştırmak, üreticinin de para kazanmasına katkıda bulunmak. Ümit ediyorum ki hem üretici hem de tüketici olmak üzere her iki tarafta bu işten memnun olacak" dedi.

Organik pazardan alışveriş yapan vatandaşlar da bu uygulamanın doğru bir uygulama olduğunu ifade ederek organik ürünlerin insan sağlığı için önemli olduğunu ve bu pazardan alışverişlerini yapmaya devam edeceklerini bildirdiler. Pazarda organik ürünlerini satan Kırtık köylüleri de ürünlerine gösterilen ilgiden bir hayli memnun.

Bugün açılan Organik pazardan alış veriş yapan Başkan vekili Sevda Padem, daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Ak Parti İlçe Başkanı ve Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı ve Kent Konseyi Üyesi Meziyet Narin ile organik pazarın gelişmesi ve tanıtılması için istişarede bulunarak yapılması gerekenler konusunda bilgi alışverişinde bulundular.
Kaynak: İHA