Bademli’nin Birlik Beraberlik Dayanışma Günü Uççayır’da Yapıldı

Ödemiş’in Bademli beldesi Kervan yaylasında 9 yıldır geleneksel hale gelen Bademli dayanışma günü bu yıl da aksamadan devam etti.

Bademli Eğitim Kültür Tanıtım ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlenen dayanışma günü Bademli beldesinin en üst ve uç noktasında İzmir ili ile Aydın ili hududundaki Uççayır mevkiinde yapıldı.
“55 BİN ADET ÇAM FİDANI”
Bölgede yapılan ağaçlandırma çalışmalarının 2009 yılında başlatıldığını 2012 yılına kadar bölgede toplam 55 bin çam ağacının olduğunu belirten Bademli’nin son belediye başkanı AK Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kundak bölge hakkında bilgiler verdi. Kundak, “Bulunduğumuz yer İzmir, Aydın hududu. Burada boş ve geniş arazileri değerlendirmek adına gelecek nesillerimize bir orman bırakmak adına geçtiğimiz 2009 yılında bir çalışma yaptık. Beldemiz de kurulan Bademli Eğitim Kültür Tanıtım ve Sosyal Dayanışma Derneği (BADER) Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu, Ödemiş Anaokulu ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile Bademli Belediyesi öncülüğünde bu ormanı oluşturmuştuk. Şuan 780 bin metrekare alanda toplam 55 bin çam fidanı dikimi yaptık. Aralarında akasya ve ıhlamur ağaçlarımız da var. Bademli Kervan Uççayır olarak geçen bu bölgenin rakımı 1500. Aydın ili ile şuan yan yanayız.

“9 YILDIR BURADA DAYANIŞMA GÜNÜ DÜZENLENİYOR”
“BADER burada 9 yıldır dayanışma buluşma günü yapıyor. Dernek Başkanı Mustafa Emir yönetim kurulu ve üyeler Bademli’den yetişmiş ve dışarıda yaşayan Bademlileri yılın bir günü bir araya getiriyorlar. Aynı zamanda öğrencilere bursta vermekteler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Malumunuz bütünşehir yasası ile Bademlimiz Ödemiş’in bir mahallesi oldu. Buradaki bu oluşuma destekleyecek devam ettirecek olan Ödemiş Belediyesidir. Belediye Başkanımız Mahmut Badem’de eminim bu istediklerimizi kırmayacaktır” dedi.

“BADEMLİLERİ BİR GÜNLÜĞÜNE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Bademli Eğitim Kültür Tanıtım ve Sosyal Dayanışma Derneği (BADER) Başkanı Mustafa Emir ise, “Kervan Uççayır yaylamızın tüm özelliklerini gönlümüzün başkanı Selahattin Kundak beyefendi anlattı. Bu bölge bizlerin yaylasıdır. Doğası, suyu, toprağı bizler içindir. Bademlililer olarak BADER derneğimizi 7 gönüllü ile kurmuştuk. Burada bir orman oluşturduk. Bu orman da şuan 55 bin çam ağacımız var. Önümüzdeki günlerde bir ormanımızın içinde etkinliklerimizi yapacağız. BADER olarak her yılın Temmuz veya Ağustos aylarında bir tarih belirleyip o tarihte bu yaylamızda buluşuyoruz. Bademli’de doğan büyüyen yetişen ve bugün ülkemizin farklı illerinde ikamet eden Bademlileri bir günde olsa yan yana getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kervan Çayır yaylasında buluşmamızın en büyük sebebi de oluşturulan ormanımızdır. Daha önceki yıllarda burası çorak kurak bir alandı. Bugün yem yeşil bir alan haline geldi. Bugünlere gelinmesinde büyük katkı veren Bademli’nin son belediye başkanı Selahattin Kundak’a çok teşekkür ediyorum.”
“11 ÖĞRENCİMİZE BURS VERİYORUZ HEDEFİMİZ RAKAMI YÜKSELTMEK”
“Derneğimiz ayrıca siz değerli üyelerimizin katkıları ile bugün 11 öğrencimize burs vermekte. Önümüzdeki yıllarda daha çok öğrencimize burs vermek istiyoruz. Derneğimizin gücüne güç katmak istiyoruz. Bugün buraya katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Emir konuşmasının ardından eski belediye başkanı AK Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kundak’a yapmış olduğu özverili hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Program dışarıdan ve Bademli’den gelen Bademlilere köfte ekmek, kar helvası, karpuz çay ikramı ile devam etti. Programa katılan çocuklar ise bir ayağı ile İzmir tarafına diğer ayağı ile Aydın tarafına basarak hatıra fotoğrafları çekildi. Düzenlenen dayanışma gününe Bademli eski Belediye Başkanı AK Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kundak, BADER Başkanı Mustafa Emir, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mesut Ekmekçi ve birçok Bademli’li katıldı.

Kaynak: İHA