40 Gündür Suları Kesik

Milas'ta 40 gündür suları akmayan köylüler, eşeklerle taşıdıkları suyla ihtiyaçlarını gideriyor.

Çiftlik Mahallesi'nde su taşıyan pompalarda meydana gelen arıza nedeniyle yaklaşık 40 evin 40 gündür suları akmıyor. İçme ve kullanma suyu olmayan vatandaşlar kova ve bidonlarla yaklaşık bir kilometre mesafedeki kuyudan evlerine su taşıyor.
Mahalle sakinlerinden Atalay Çandır, yaşadıklarının kabus olduğunu ifade ederek, "Mahallemize su basan iki pompanın da arızalı olması nedeniyle suyumuz gelmiyor. Halkımız bir kilometrelik yerden eşeklerle kuyudan su çekiyorlar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çözeceğiz diye bize vaatler veriyorlar ancak hiçbir gelişme yok. Yaz gününde susuz kalmamız bir kabus" dedi.

-"Engelli oğluma su kuyusunda banyo yaptırıyorum"
40 gündür su akmadığı için yaşadıkları sıkıntının her geçen gün arttığını ifade eden Gülay Çandır ise uzun yıllardır her dönem su sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.
Sıcaklarla birlikte son günlerde yaşadıkları su sorunun kendilerini bunalttığını ve bir de engelli oğlu olduğunu ifade eden Çandır, şöyle konuştu:
"Oğlumu okula getirip götürüyorum. Çocuğumla biraz önce okuldan geldim ve hemen su çekmek için kuyunun başına geldik. Geçtiğimiz günlerde çamaşırlarımı kuyunun başında yıkamak zoruna kaldım. Çocuğuma bile burada banyo yaptırıyorum. Eve götürdüğümüz su hayvanlarımız da olduğu için yetmiyor. Şu anda evimizde istediğimiz gibi dört dörtlük temizlik yapamıyoruz. Su taşımaktan evdeki ihtiyaçlarımızı karşılamaya zaman kalmıyor."
Milas Kaymakamı Fuat Gürel, mahallede yaşanan su sıkıntıdan bilgisi olduğunu ve konuyla ilgili girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

Mahalledeki sorunu çözmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerine işaret eden Gürel, "Kısa bir süre önce sorunun çözümü için pompa getirildi ancak gelen pompa yetersiz kalınca köye yine su verilemedi. Büyükşehir yetkilileri sorunun birkaç gün içinde çözüme kavuşturulacağını bana bildirdiler" diye konuştu.


Kaynak: AA