Yeryüzü Doktorları Gazze'de

Yeryüzü Doktorları (YYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Gazze'de İsrail ordusu tarafından vurulan İslam Ünivesitesi'ne yardımda bulunacaklarını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki YYD heyetinde yer alan Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İslam Üniversitesi ve sivil eğitim kurumları İsrail'in hedef listesinde yer almamalı" dedi.

İslam Üniversitesine yardım edeceklerini söyleyen Alimoğlu, üniversitenin tıp fakültesiyle, uzman değişimi yapmayı, eğitim programları ve konferanslar düzenlemeyi, öğrencilere Türkiye'deki staj yaptırmayı planladıklarını ifade etti.

Gazze'ye 8 yıldır uygulanan ablukanın İslam Üniversitesi'ni ciddi ölçüde etkilediğini belirten Alimoğlu, "Üniversiteye nefes aldıracak bir işbirliğinin aramızda oluşmasını temenni ediyorum. İslam Üniversitesi, Türk üniversiteleri aracılığıyla dünyaya açılacak" ifadelerini kullandı.
Türk üniversiteleri ve İslam üniversitesi arasındaki işbirliğinin uzun soluklu olacağını ve bu kapsamda öğretim üyesi değişimi de yapılacağını aktaran Alimoğlu, İsrail ablukasının Gazze Şeridi'ndeki eğitim kurumlarının, yabancı eğitim kurumları ile işbirliği yapmasını engellediğini ifade etti.

YYD ve Sağlık Bakanlığı heyetleri, Gazze'deki yaralıların tespiti, tıbbi tedavilerinin planlanması ve Türkiye'ye sevk edilmesine ilişkin çalışmayı yürütmek üzere Gazze Şeridi'nde bulunuyor.
İsrail, Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.
Saldırılarda bin 980 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 bin 196 kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA