Şahin’in Girişimleriyle Yurt Temelleri Atılmaya Başlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile hayırsever işadamları yurt yapımı için harekete geçti.


Güllüoğlu Kız Öğrenci Yurdu’ndan sonra şimdi de Edacan Grup, Karataş mahallesi birinci bölgede 5 bin kişilik yurt yaptıracak. Edacan Grubun Karataş mahallesinde 5 bin kişilik kız öğrenci yurdu inşası için saha etüt çalışmaları yapıldı. İki ay içerisinde bitirilerek Gaziantep Kredi Yurtlar Kurumuna verilecek 432 dairelik site tüm detaylarıyla 5 yıldız konforunda inşa ediliyor. Güllüoğlu ailesi tarafından daha önce yaptırılan bin 500 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayırsever işadamlarının konuya duyarlı davrandığını söyledi.

Başkan Fatma Şahin, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener ile birlikte 5 bin kişilik kız öğrenci yurdunun saha incelemesinde bulundu. Şahin, inceleme sonrası yaptığı açıklamada Gaziantep'in yurt yapımı konusunda farkını ortaya koyduğunu ve toplam kapasitenin 10 bine çıkarıldığını belirtti.

Şahin, geçen günlerde Güllüoğlu ailesi tarafından yaptırılan bin 500 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma törenini hatırlatarak şöyle konuştu: “Mevcut 4 bin kişilik bir kapasite vardı. Şuan mevcut yurtlarda hizmet vermeye başlayınca kapasite 10 binin üzerine çıkacak. Bu bizim devlet politikamızdı. Başbakanımız ve bakanlarımızla tüm illerdeki öğrenci yurdu kapasitesini artırmak için büyük gayret gösterdik. Öğrencilerimizin bulundukları illerde yurt sorunu yaşamaması eğitim kalitesi açısından da önemlidir.”
Gaziantep’teki yurt sorunu için özel sektörler istişareler yaptıklarını hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep'te kurumlar ve özel sektörün uyumlu çalışmasıyla birçok sorun çözüme kavuşturuyor. Edacan Grup tarafından yaptırılan 5 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurduda ortak akılın ürünüdür. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Çünkü yurt sorunun çözülmesi demek öğrencilerimizin tercihini de Gaziantep’e yönlendirecektir”
Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül de, yedi bloktan oluşan öğrenci yurdu hakkında şunları söyledi:
“Burada bir heyecanı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yurt gerçekten 1. sınıf ve 5 yıldızlı bir konforla inşa edilmiş. Böyle nitelikli ve kaliteli bir yurdu Gaziantep'e kazandıranlara ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Kentin eğitimine gerçekten önemli bir katkı sundular. Yurdu genel olarak inceledim ve tüm detaylarıyla muhteşem olmuş. Yeni eğitim öğretim yılında da hizmet verecek olması ayrı bir önem taşıyor.”
Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener de, böyle bir yurdu Gaziantep'e kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin üniversite okuyan çocukları ver. Yurt özellikle kız öğrenciler için önemli bir sorun. Biz en azından Gaziantep'te bu sorunun ortadan kalkması için bu projemizi hayata geçirdik”
2014-2015 Eğitim öğretim yılında hizmet vermesi beklenen yurtta 7 bloktan oluşan 432 dairelik site şeklindeki öğrenci yurdunda bin 500 kişilik yemekhane, çamaşırhane, özel güvenlik, kantin ve öğrencilerin faydalanabileceği sosyal donatı alanları bulunacak.

Edacan Grubun Genel Koordinatörü Murat Evyapan, öğrenci yurdunun teknik açıdan son derece titiz bir mimari ile inşa edildiğini ve 5 yıldızlı bir konfor planlandığını belirterek şunları söyledi: “Karataş'ın en gözde yerinde bulunan yurt toplu taşıma araçlarına da yürüme mesafesinde. Her dairede öğrencilerin banyo ihtiyacı için bölümler bulunuyor. Dairelerde geniş balkonlar düşünüldü. Giriş ve çıkışlarda özel güvenlik odaları oluşturuldu. Güvenlik kameralarıyla da genel güvenlik sağlanacak. Yurt tek parça 5 bin kişilik kapasitesiyle bölgede tek. Türkiye'de de sayılı yurtlar arasında. Bildiğiniz üzere daha öncede Gaziantep'in en büyük camisi olan 25 bin kapasiteli Hz. Abdullah Caminin yapımına başlamıştık. Firma olarak Gaziantep'in genel mimarisine uygun devasa projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.”
İki ay içerisinde tamamen bitirilmesi beklenen yurt, 5+5 yıllığına Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü'ne kiralanacak.
Kaynak: İHA