Kartepe Hergeleci’de Başpehlivan Akkoyun Oldu

Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, finalde Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına güreşen ve Ahmet Kavakçı’yı yenen Faruk Akkoyun elde etti.

Kartepe Hergeleci’de Başpehlivan Akkoyun Oldu

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin bu yıl on birincisi Hergeleci Er Meydanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen güreşlerin ağalığını ise İlhami Gültepe üstlendi. Güreş severlerin yanı sıra protokolünde ilgi gösterdiği başpehlivanlık mücadelesini izleyenler arasında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti İl Teşkilatı Yöneticileri, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Sarımeşe eski Belediye Başkanı Ergün Berdan, Köseköy eski Belediye Başkanı Habip Sarman, Gölcük Güreş Ağası Mehmet Özbek, Gebze Güreş Ağası Mustafa Üzülmez, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Arat ve Murat Sabri Çakır, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile güreşseverler yer aldı.

Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin ağası İlhami Gültepe yanı sıra; Manzara Restaurant, Şahin Karösor, Özkoca İnşaat, Hürsoy İnşaat, Vadi Restaurant, Kent Yapı İnşaat, As Kuyumcu, Elyapı İnşaat, Duytaş İnşaat Nakliyat, Akyol Ticaret, Balaban Cam, Arslanbey Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi, Sporyum da güreşlerin sponsorları arasında yer aldı. Davut Arslan, Sebahattin Kangal, Mehmet Yılmaz, Mehmet Atmaca, Kamil Karadeniz ve Sabri Göçer’den oluşan hakem heyeti nezaretinde çekişmeli müsabakalarda, güreşçileri ve izleyenleri cazgırlar Şükrü Kayabaş, Erkan Kocasakal ve Salih Bozan coşturdu.

Hergeleci İbrahim Er Meydanını dolduran güreşseverler; 12 boyda 262 güreşçinin Minik 1-2, teşvik 1-2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve başpehlivanlık kategorilerinde güreşleri gece 20.30’a kadar keyif içinde takip ettiler. Güreş ağası İlhami Gültepe’ye spora olan katkılarından dolayı Kartepe Belediyesi’nin plaketini Başkan Üzülmez takdim etti.

Türk’ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip birçok pehlivan yetiştiren Hergeleci İbrahim’in de anıldığı Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’ne katılan konuklara teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe Belediyesi olarak spor faaliyetlerine ayrı bir önem veriyoruz. Gençlerimizin ilgi duyduğu birçok spor dalında kurslarımızın yanı sıra ata sporu güreşte yeni yetenekler, başpehlivanlar yetiştirmek üzere, kurslar açtık, spor alanlarını çoğalttık, gençlerimize yönelik yatırım planlarımızı öncelikli hale getirdik. Yakın bir zaman içinde kapalı spor merkezi, gençlik merkezi projelerini hayata geçirerek, gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutup sağlıklı bedenler, dinç, berrak bir beyin ve huzurlu kalpler yetiştireceğiz. Böylece Kartepe’de yeni nesil sporla birlikte sağlıklı büyüyecek” dedi.

AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerinden olan sosyal ve kültürel belediyecilik ile gönüllere hizmet etmeye devam ettiklerini kaydeden Milletvekili İlyas Şeker de, Kartepe’nin sanayi dışında artık sporla, kültürle ve turizm ile de anıldığını ifade ederek bu organizasyonu düzenleyen Başkan Üzülmez ve ekibine başarı dileklerini iletti. Yağlı güreşler pehlivanların mücadelesi ile sürerken konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
Kaynak: İHA