Hayvansevenler, Kedilerin Öldürüldüğü Yerde Eylem Yaptı

Fatih’te akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen bir kadın tarafından 3 yavru kedinin öldürüldüğü yerde toplanan hayvanseverler eylem yaptı.

Eylem sırasında gruba tepki gösterince protesto edilen bir vatandaşın, tartışma sırasında oynaması üzerine ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Geçtiğimiz günlerde akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen bir kadının Kocamustafapaşa’da yavru kedilerin başını ezerek öldürmesinin ardından hayvansevenler ayaklandı. İnternet üzerinden iletişime geçen hayvansevenler, olayın meydana geldiği Sümbül Efendi Camii önünde toplanarak eylem yaptı. Ellerinde ‘‘Hayvanları Allah Yarattı Öldürmek Sana Mı kaldı’’, ‘‘O Sadece Miyav Diyebildi Peki Ya Sen’’ şeklinde pankartlar açan grup sık sık, ‘‘Hayvana Uzanan eller kırılsın’’ sloganları attı.

Ancak eylem sırasında mahalle sakinlerinden bir vatandaş, gruba tepki gösterince ortam bir anda gerildi. Çıkan tartışmada grup üyeleri vatandaşı alkışlarla protesto etmek istedi. Ancak mahalle sakini hiç beklenmedik bir hareket yaparak kendisini alkışla protesto eden grubun ortasında oynamaya başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Gergin ortam diğer mahalle sakinlerinin vatandaşı uzaklaştırması ile yumuşadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Emrah İlhan, ‘‘5199 sayılı hayvan hakları kanunu caydırıcılığını koruyamadığı gerçeğinin ardından hayvanlara fiilen uygulanan şiddetlerde artış görülmüştür. Bunun son örneğini şuan bulunduğumu yerde D.K isimli kadının üç yavru kedinin başlarını ezerek katletmesidir. Kişi hakkında yapılan şikayet ile polis sorgusuna alındı. Kısa bir süre sonra emniyet kadının şizofreni hastası olduğunu belirterek potansiyel bu katili önlem almadan serbest bıraktı.Yıllardır eylemler yapıyoruz. Tek istediğimi sokak hayvanlarının refah içerisinde yaşayabilmesidir’’ dedi.

Yapılan açıklamanın ardından tekrar ortaya çıkan mahalle sakini bu kez mikrofonu eline alarak hayvan sevenlere destek çıkmaya çalıştı. Mahalle sakinin bu tavrı herkesi güldürdü. Eylemin ardından grup sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA