Hatsu Çalışmaları

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Antakya'da bin 600 metre içme suyu borusu döşeneceği bildirildi.

HATSU'dan yapılan yazılı açıklamada, Antakya'daki içme suyu probleminin çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Odabaşı, Ürgenpaşa ve Küçükdalyan mahallerinde açılan su kuyularından Antakya'ya bin 600 metre uzunluğunda içme suyu borusu döşeme işinin devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, çalışmaların ay sonundan kadar tamamlanacağı kaydedildi.
Açıklamada, yapımı devam eden işlerin tamamlanmasıyla içme suyu borularından kente saniyede 60 litre daha su verileceği ve Ürgenpaşa, Akevler, Cebrail, Esenlik, Gazi Mahalleleri ile 75. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan bazı noktaların su sıkıntısının giderileceği bildirildi.

Mevcut su kuyularında bulunan pompaların yenileriyle değiştirildiği, pompa büyütme çalışmalarının yanı sıra bakım ve onarımların da devam ettiği belirtilen açıklamada, kent genelinde içme suyu problemlerinin geçen aylara oranla azaldığı anlatıldı.
Kaynak: AA