Gümüşhane’deki Yangın

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, merkeze bağlı Tekke köyünün Türkmenler Mahallesi Kuzağıl mevkiinde öğleden sonra çıkan yangında 25 hektarlık sarıçam ormanının kül olduğunu söyledi.

Gümüşhane’deki Yangın

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ve yetkililerle birlikte yangın olan bölgede incelemelerde bulunan Vali Yavuz, rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle geniş bir alana hızlı bir şekilde yayılan yangının çıkış sebebinin bilinmediğini kaydetti.

Vali Yavuz, “Bugün saat 14.30 sıralarında Tekke köyü ile Akçakale köyü arasında yer alan ve yörede Kuzağıl mevkii olarak bilinen bölgedeki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Bunun üzerine arkadaşlar ilk müdahaleleri yaptı ancak rüzgarın ve hava sıcaklığının çok fazla olması nedeniyle yangın bir anda büyüdü. Yaklaşık 20-25 hektarlık bir sarıçam ormanı var bölgede. Yangın bu bölgenin tamamını etkiledi” dedi.

İlgili bütün kurumları yangın için seferber ettiklerini kaydeden Vali Yavuz, “Orman İşletme’nin tüm birimleri, Gümüşhane Belediyesi, Emniyet, Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü olmak üzere tüm birimler olay yerinde. İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri'ne ait iş makinelerinin hepsini seferber ettik. Yangını şu anda kontrol altına aldık ancak yangın belli bir bölgede devam ediyor. Yangının daha ileriye gitmemesi için ekiplerimiz ve iş makinelerimiz gerekli mücadeleyi yapıyor. İnşallah kısa zamanda yangın sönmüş olacak” diye konuştu.

Her ihtimale karşı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşülerek yangın söndürme helikopterinin hazır tutulduğunu belirten Vali Yavuz, bölgede mahalli imkanlarla müdahale edilemediği halde helikopterin devreye girmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Herhangi bir yaralanma veya başka türlü olumsuz bir hadise olmadığını dile getiren Vali Yavuz, en önemli kaybın 25 hektarlık ormanlık alanın yanması olduğunu belirterek, “Bütün arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız cansiperane bir şekilde müdahale ediyorlar. İnşallah kısa zamanda söneceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA