Eşrefiler Huzurevi Hayırseverini Bekliyor

Bursa Valiliği, merkez Yıldırım ilçesinde Eşrefiler Caddesi'nde asırlık ağaçların arasına inşa edilecek yeni huzurevi için 4 milyon lira ayıracak bir hayırsever arıyor.


Kamudaki kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2 yıl önce Türkiye'de ilk yıkılan kamu binası olan Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nun yerine inşa edilecek yeni huzurevinin avam projesi hazırlandı. Temenyeri'ndeki Sultan Abdülaziz Han'ın av köşkünün altında, Bursa'nın en güzel mahallelerinden Eşrefiler'de, asırlık çınar ve çam ağaçlarına sahip 12.7 dekarlık alan yaşlılar için tam bir dinlenme mekanı olacak. Mülkiyeti Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait 2. sınıf doğal sit alanında yetiştirme yurdunun yıkıldığı yaklaşık bin 200 metrekarelik alana yapılacak yeni huzurevinde 92 kişi kalabilecek.

Bursa'da onlarca kişinin huzurevine girebilmek için sıra beklediği bir dönemde, şehrin içerisinde yeşilliklerle bezeli alandaki yeni tesislere büyük ilgi olacağını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bursa Valiliği huzurevinin bir hayırsever aracılığı ile yapılmasını planladı. Avam projesi hazırlandı. Yaklaşık 2 yıldır 2 talipli geldi. Ancak onların arzu ettikleri gayrimenkul satışları olmayınca yatırım başlayamadı. Kimsesizlerimizin, yaşlılarımızın son günlerini tabiat içerisinde geçirebilecekleri çok anlamlı bir projeyi hayata geçirmek için Vali Münir Karaloğlu Bursalı hayırseverlerle görüşmesini sürdürüyor" dedi.

Huzurevine yapılacak yatırımı şirket sahipleri vergiden düşecek. Bu yıl sonuna kadar hayırsever desteği temin edilemezse huzurevi inşaatının genel bütçeye teklif edilmesi için Bursalılar milletvekillerine yardım çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA