Dikili Belediyesi'nden Bir Örnek Proje Daha

Geçtiğimiz günlerde, evsel atık yağların kontrolsüz şekilde doğaya bırakılmasının önüne geçmek için özel bir kampanyayı hayata geçiren Dikili Belediyesi, bu seferde tüm atıkların geri kazanılması için renkli bir kampanyaya imza attı.

Dikili Belediyesi'nden Bir Örnek Proje Daha

Gelecek nesillere doğasıyla, yeşiliyle, deniziyle daha temiz bir Dikili bırakabilmeyi hedefleyen Dikili Belediyesi, proje kapsamında Dikili Atatürk Meydanı ile Çandarlı Kale İçi'nde, Mavi Bayrak Çevre Etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinliklerde kurulan 'Atığını getir fidanını götür' standı vatandaşlardan büyük ilgi görürken, bu stantlarda ambalaj ve yağ atıklarını getirenlere karaçam fidanları hediye edildi. Etkinlikler kapsamında çocukların hem eğlenmesi hem de bilinçlendirilmesi için gerçekleştirilen atıklarla yapılan kıyafetlerin sergilendiği defile ile Engelliler Derneği Müzikal Gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinliğin kapanışını ise genç ve başarılı sanatçı Göksel Tanşu yaptı.

“ÇEVREMİZİ KORUMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”
Proje hakkında yaptığı açıklamada Dikili'nin Türkiye’nin en temiz denizine ve en güzel doğasına sahip ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Tosun da, tüm atıkların toplanarak geri dönüştürülmesi sonucu suyun, havanın, toprağın ve denizin kirletilmesinin önüne geçileceğine değinerek şöyle konuştu: “Belediyecilik sadece çöp toplamak, yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. Biz toplumcu, çevreci belediyecilik anlayışıyla gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz. Bu hedefte önceliğimiz çocuklarımıza temiz bir Dikili ve temiz bir doğa bırakmaktır. Bunu da tüm vatandaşlarımızla el ele vererek çevre bilincini güçlendirerek yapabiliriz. Bu konuda tüm halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Çünkü bu kentimizi çocuklarımıza temiz ve yaşanılabilir olarak bırakmak hepimizin sorumluluğudur.”
Kaynak: İHA