Cezaevinden Kalifiye Olarak Çıkıyorlar

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki açık cezaevinde düzenlenen aşçılık, berberlik, defne sabunu yapımı ve bilgisayar kurslarına katılan hükümlüler, topluma daha faydalı birey olarak tahliye edilmeyi hedefliyor.

Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, açılan kurslar sayesinde cezaevine girmeden önce hiç yapmadıkları işi yaparak ya da kurslara katılarak tahliye olacakları güne kadar kendilerine sunulan imkanlardan en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyor.
Kurslara ilgi gösteren hükümlüler, aşçılıkla lezzetli yemekleri yapmayı öğrenmenin yanı sıra berberlik, bilgisayar ve defne sabunu yapımı kursuyla "kollarına altın bilezik" takıyorlar.
İşledikleri suçun cezasını çekerken meslek öğrenen hükümlüler, kendilerini en iyi şekilde yetiştirip topluma daha faydalı birey olarak tahliye edilmeyi bekliyor. Kurslar sayesinde vakitlerini de en iyi şekilde değerlendiren hükümlülerden kimisi, kurs sayesinde işin inceliklerini öğrenerek adeta birer usta aşçı oluyor. Böylelikle hem diğer hükümlülerin, hem de cezaevi görevlilerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunuyorlar.
- Hükümlülerden markalı sabun
Hükümlüler, cezaevi bünyesinde bulunan imalathanede defne sabunu yaparak markalı ürünlerini başta kamu kurumları olmak üzere piyasaya sunuyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan elde edilen sabunlar, Kırıkhan Açık Cezaevi (KIR-AÇ) markasıyla satışa sunuluyor.
Cezaevi Müdür Yardımcısı Abdullah Baçnak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, talebin yoğun olduğu sabunlardan yılda 60 bin adet üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Fiyatı 15 liradan satılan markalı sabunları başta kamu kurumları olmak üzere vatandaşlarında ilgi gösterdiğini ifade eden Baçnak, her yıl üretimi arttırarak kendilerinden söz ettirdiklerini söyledi.

- Eğitimlerine de devam ediyorlar
Topluma faydalı şekilde tahliye olmak için çabalayan bazı hükümlüler ise dışarıdayken sürdüremedikleri eğitim hayatlarına cezaevinde devam ediyor.
Cezaevi bünyesindeki bin 465 kitabın bulunduğu kütüphanede sürekli ders çalışarak, test çözen hükümlülerden 5'i, Kırıkhan Meslek Yüksekokulunda eğitimlerini sürdürüyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan 10 hükümlünün yanı sıra cezaevindeki hükümlülerden 30'u liseye, 20'si de ortaokula devam ediyor.
Kaynak: AA