Cenazeye Gidiyorum Diye Evden Çıktı 10 Gündür Kayıp

Kazan’da yaşayan ve bir yakınının cenazesine katılmak için evinden ayrılan 85 yaşındaki yaşlı adamdan 10 gündür haber alınamıyor.

Cenazeye Gidiyorum Diye Evden Çıktı 10 Gündür Kayıp

Alınan bilgiye göre, Kazan’ın İnceğiz Mahallesinde yaşayan çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Nuri Yavuz (85) Peçenek Mahallesindeki bir yakının cenazesine katılmak için 7 Ağustos Perşembe günü öğleye doğru evinden ayrıldı. İnceğiz Mahallesinin eski muhtarı Şükrü Özal’ın traktörüyle Uçarı Mahallesine kadar gelen yaşlı adam burada araçtan inerek Peçenek Mahallesine yaya olarak gitti ve yakının cenaze namazına katıldı.

İlerleyen saate rağmen eve dönmediğini gören ailesi durumu hemen jandarmaya bildirdi. Mahalle sakinleri ve Kazan İlçe Jandarmanın da katılımıyla arama çalışması başlatıldı. Aramalar sonuç vermeyince AFAD, Sualtı Arama Kurtarma ve İl Jandarma Alay Komutanlığından komandolar da aramalara katıldı.

Geniş bir alanda yapılan bu aramalardan da sonuç alınamadı.

İnceğiz Mahallesi Muhtarı Süleyman Yılmaz Nuri Yavuz’un kaybolduğunun anlaşılmasının ardından yoğun bir arama çalışması başlatıldığını ifade ederek, “Çok sayıda vatandaş ve resmi görevlilerle birlikte dere yatakları, göletler, ağaçlık alanlar ile dağ ve tepeleri aradık ancak bir sonuç elde edemedik. Kazan Jandarması bu konudaki çalışmalarını halen sürdürüyor ve gelen ihbarları anında değerlendiriyor. Nuri Amca çobanlık da yaptığı için bu bölgeyi çok iyi biliyor. Bir rahatsızlığı da yoktu kendisinin nasıl kayboldu anlayamadık” diye konuştu

Kaynak: İHA