Cenazeye Giden 85 Yaşındaki Kişi, 10 Gündür Kayıp

Kazan'ın İnceğiz Mahallesi'nde yaşayan ve bir yakınının cenazesine katılmak için evinden ayrılan 85 yaşındaki Nuri Yavuz'dan 10 gündür haber alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, İnceğiz Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan 4 çocuk ve 10 torun sahibi Nuri Yavuz, 8 kilometre uzaktaki Peçenek Mahallesi'nde bir yakının cenazesine katılmak için 7 Ağustos'ta öğle vaki evinden ayrıldı. İnceğiz Mahallesi eski muhtarı Şükrü Özal'ın otomobiliyle Uçarı Mahallesi'ne kadar gelen Yavuz, burada araçtan inerek Peçenek Mahallesi'ne yaya olarak gitti ve cenaze namazına katıldı.

Ancak akşam olmasına karşın hala eve dönmediğini gören eşi ve çocukları, durumu jandarmaya bildirdi. Mahalle sakinleri ve jandarmanın da katılımıyla arama çalışması başlatıldı.
Sonuç alınamayınca arama faaliyetlere AFAD, Büyükşehir Belediyesi sualtı arama kurtarma ekipleri ve jandarma komandolar da katıldı.

Geniş bir alanda yapılan aramalardan henüz bir sonuç çıkmadı.
Oğul Adem Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığı bulunmayan babasının cenazeye gitmek için evden ayrıldıktan sonra geri dönmesine hiçbir anlam veremediğini belirterek, "Görmesi biraz zayıftı ama son derece sağlıklıydı. İlerleyen yaşına rağmen 17 kilometre uzaklıktaki Kazan'a yürüyerek gider gelirdi. Çobanlık da yaptığı için bu civarın dağını tepesini çok iyi bilirdi. Nasıl kaybolduğunu anlayamadık. İnceğiz Mahallesi ile Çubuk ve Kızılcahamam arasında kalan oldukça geniş bir alanda arama yapıldı. Bakılmadık yer kalmadı. Umudumuzu yitirmedik ve tek dileğimiz babamızın sağ salim bulunarak evine dönmesidir" diye konuştu.

İnceğiz Mahallesi Muhtarı Süleyman Yılmaz da kaybolduğu günün akşamından itibaren yoğun bir arama çalışması başlatıldığını belirterek, "Çok sayıda vatandaş ve resmi görevlinin katılımıyla, bulunması muhtemel dere yatakları, göletler, ağaçlık alanlar ile dağ ve tepeleri aradık ancak bir sonuç elde edemedik. Kazan jandarması bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor ve gelen ihbarları anında değerlendiriyor" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA