Akdeniz Sineği İle Mücadele İçin 'Özel Tim' Kurdular

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce narenciye ürünlerinin gelişimini engelleyen ve kalitesini düşüren Akdeniz sineği ile mücadele kapsamında oluşturulan özel ekipler, düzenli olarak bahçelerde denetim yapıyor.

Ağaçlara tuzaklar kuran Akdeniz sineği timi, zararlının erken tespit edilmesine ve gerekli mücadelenin başlatılmasına olanak sağlıyor.
Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede narenciyenin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

İlçede, 70 bin dönüm alanda ortalama 300 bin ton narenciye üretimi yapıldığını ifade eden İnal, ürünlerin iç piyasanın yanı sıra ihracata gönderildiğini belirtti.

Ürüne zarar vererek kalitesini düşüren, bu nedenle ihracatta da sıkıntı oluşturan Akdeniz sineği ile mücadele kapsamında tim oluşturduklarını vurgulayan İnal, şöyle konuştu:
"Kurduğumuz 9 kişiden oluşan 3 tim, hemen her gün arazide çalışma yapıyor. Ağaçlara tuzaklar kuran ekiplerimiz, sineğin tespit edilmesi halinde gerekli mücadele için olanak sağlıyor. Bu sayede zararlıyla erken mücadele başlatıp, üründeki kalite kaybını en aza indirmeyi amaçlıyoruz."
Akdeniz sineğini yok etmek için biyoteknik mücadele yöntemi olan kitlesel tuzaklar kullandıklarına işaret eden İnal, bu tuzakların hasada kadar bahçede asılı tutulmasının önemini vurguladı.
Kaynak: AA