Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 12'nci İstişare Toplantısı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Halka hizmet yolunda partiler üstü ve tarafsızlık ilkesiyle görev yapan muhtarlar, cumhurbaşkanından sonra mührü olan tek devlet temsilcisidir" dedi.

Konfederasyonun, Simav Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen "12'nci İstişare Toplantısı"nda konuşan Akdeniz, Türkiye'nin bir mozaiğini oluşturduklarını ve muhtarların sesini ülkeye duyurmaya çalıştıklarını bildirdi.
Sivil toplum kuruluşları arasında muhtarların önemli bir güç olduğunu vurgulayan Akdeniz, "10 federasyon, 158 dernek ve yaklaşık 35 bin üyesi bulunan konfederasyonumuz, devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi görür. Bizler de her gün gündemi takip ederek, okuyarak, teknolojiyi iyi bir şekilde kullanarak, bizi seçenlere en iyi ve hızlı hizmeti sunmalıyız" diye konuştu.

Akdeniz, Türkiye'de 18 bin 200 köy bulunduğunu anlatarak, "Köy Kanunu"nun yenilenmemesinin sorumlularından birinin de muhtarlar olduğunu söyledi.

Son yıllarda devletin ve yerel yöneticilerin, halka hizmet götürme noktasında muhtarları ötelediğini ileri süren Akdeniz, şöyle konuştu:
"Muhtarlar, kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları kullanmanın gayretindedir. Muhtarlar, iktidar, muhalefet, vali, kaymakam, belediye başkanı gibi görevlerde bulunanlarla beraber halka hizmette seçilmiş ilk kişidir. Halka hizmet yolunda partiler üstü ve tarafsızlık ilkesiyle görev yapan muhtarlar, cumhurbaşkanından sonra mührü olan tek devlet temsilcisidir."
İzmir İl Sağlık Müdürü ve Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü Bediha Türkyılmaz'ın, organ nakli hakkında sunumuyla sona eren toplantıya, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Sait Bayramoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, konfederasyon yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA