Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem Açıklaması

Ödemiş Belediye Başkanı A.

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem Açıklaması
Mahmut Badem önceki dönem dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarına imkan sağlamak amacıyla yapılan Saracoğlu Konutları’nın son ihalesiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Bugüne kadar patatesi, süt ve süt ürünleri, Kuvayi Milliye’de ilk kurşunu atan efeleriyle anılan Ödemiş, artık yüzde yarımlık kırımla tanınıyor” dedi.


Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında Saracoğlu Konutları’nın 1. kısım 3. etap ihalesinin yüzde yarım tenzilatla yapılmasından dolayı daire fiyatlarında 15 bin liralık artış olduğu vurguladı. Mahmut Badem, “Konutların yapımı için bugüne kadar yapılan ihalelerde; birincisi yüzde 32, ikincisi yüzde 12,14,üçüncüsü ise yüzde 0,51 tenzilatla yapılmış. İhale tarihinde görülmemiş olan bu tenzilat, konutların satışında 15 bin liralık artışa neden oluyor. 2013 yılında 54 bin liraya satışa sunulan daireler, 2014 yılında 69 bin liradan satışa sunuldu. Dolayısıyla yüzde 0,51 tenzilatla yapılan konutlara vatandaşlar talep göstermedi ve elimizde kaldı. Sosyal konutların, konut şeklinde satılması konusunda meclis kararı aldık ve önümüzdeki günlerde ihale yöntemiyle satışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“İŞ AYNI, İŞÇİLİK AYNI”
Saracoğlu Konutları’nın ihalesiyle aynı dönemlerde yapılan anahtar teslim diğer ihaleleri kıyaslayan Başkan Mahmut Badem, “10 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Yeni Hal Binası ihalesinde kırım yüzde 27, 28 Haziran 2012 tarihinde yapılan Yeni Otogar yapım ihalesinin kırım bedeli yüzde 27, 15 Ağustos 2013 tarihinde yapılan Et Entegre Tesisinin yapım işinin kırım bedeli yüzde 26, 16 Ocak 2014 tarihinde yapılan yeni hal binası ikinci kısım ihalesinde kırım yüzde 20. Anahtar teslim bedellerle yapılan işler bunlar. Saracoğlu Konutlarının yapımı için bir buçuk yıllık süreçte ilk ihalenin yüzde 32, son ihalenin ise yüzde 0,51 tenzilatla yapılmış olması çok dikkat çekici. İş aynı, işçilik aynı. Ayrıca 2014 Şubat ayında yapılan Saracoğlu Konutlarının ihalesi yüzde 0,51 tenzilatla, 2014 Mart ayında Yeni Hal Binasının 2. kısım işi de yüzde 20 tenzilatla yapılmış. Halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

Kaynak: İHA