Hatay'da 'Yaşam Hakkına Saygı Yürüyüşü'

Samandağ ilçesinde, son günlerde sınır bölgelerinde artan can güvenliği tehlikesine karşı "Yaşam Hakkına Saygı Yürüyüşü" yapıldı.

Cumhuriyet Parkı'nda toplanan ve bazılarının ellerinde zeytin dalları ile Hatay'ı simgeleyen kardeşlik heykeli fotoğrafları bulunan grup, Hazreti Hıdır Türbesi'ne kadar yaklaşık 7 kilometre yürüdü. Grup, yürüyüş sırasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt aleyhine slogan attı.
Antakya-Defne-Samandağ Halk İnisiyatifi Sözcüsü Nurettin Bolat, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da din, ırk, mezhep, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin masum insanları hunharca katledenlere karşı bir araya geldiklerini söyledi.

Hatay halkı olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve barış duyguları içinde seslerini dünyaya duyurmak üzere toplandıklarını dile getiren Bolat, şöyle konuştu:
"Burada can güvenliğimizin tehdit altında olduğunu hissediyoruz. Bizler bu kaygıları tartışırken devlet yetkililerini bu konulara acil önlemler almaya davet ediyoruz. Hatay halkı olarak bu katliamlara göz yummayacağız. Ailelerimizi, kendimizi ve ilimizi savunmaktan aciz olmadığımızı göstermek istedik ancak gözü dönmüş katillerle karşı karşıya bırakılmak ve can güvenliğimizi kendimiz sağlamak zorunda kalmak istemiyoruz."
Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.
Kaynak: AA