Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun Açıklaması

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Başkanları toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Bizim gönlümüzden geçen Başbakan’ın Bursa’dan çıkmasıdır.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun Açıklaması
Ancak bize düşen çok daha önemli bir görev var. Bu istişareler sonucunda liderimizin işaret edeceği aday kim olursa olsun onun arkasında durmaktır” dedi.


Partisinin Yıldırım ilçe teşkilatının dayanışma yemeğine katılan Torun, “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri gösterdi ki Türkiye’de bir muhalefet sorunu var. Bu seçimle birlikte çatı, çatıyı kuran partiler ve Pensilvanya çöktü” dedi.

AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı, dayanışma yemeğinde buluştu. Yıldırım Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, il ve ilçe yöneticileri ve yaklaşık 2 bin partili katıldı.

Türkiye’nin çok önemli bir seçim sürecini tamamladığını belirten AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, 'Cumhuriyet tarihinde kavgaların eksik olmadığı Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşanırken, halkın kendi başkanını seçtiği bu seçimde şükür hiçbir olaya meydan vermemiştir. Milletin doğrudan doğruya sandığa tecellisi sağlanmıştır. Bu seçimler milletin yıllardır çok çektiği vesayetler döneminin sona ermesi açısından çok önemliydi. Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile kazandığı zihniyet değişiminin devamı açısından çok önemliydi. Türkiye sandığa gittiğinde, ‘İnşallah bugün Erdoğan bayramı olacak’ demiştik ve şükürler olsun ki öyle de oldu. Bu başarıda büyük emeği geçen Yıldırım teşkilatlarımıza ve Bursa Halkı’na çok teşekkür ediyorum. Peki bundan kim kazandı? Tüm Türkiye kazandı. Ülkemizin son 12 yıldır elde ettiği kazanımların devamı için bu seçimler çok önemliydi ve milletimiz bize karşı olan güvenini tekrar gösterdi. Şimdi bize düşen ise Sayın Cumhurbaşkanımıza elimizden gelen tüm desteği vermektir” dedi.

TÜRKİYE’DE İKTİDAR DEĞİL MUHALEFET SORUNU VAR
10 Ağustos seçimleri muhalefet açısından da önemli sonuçlar ortaya çıkarttığını ifade eden Torun, “14 parti bir araya geldi. Bir çatı kurdu. Birileri de bu çatıya yapıştı. Bu çatı çöktü, bu çatıyı kuran partilerde çöktü ve uzaktan Pensilvanya’da çöktü. Türkiye’de bir iktidar problemi değil, muhalefet sorunu vardır. Başarılı bir muhalefet, Türkiye’nin gelişimine katkı koyan bir muhalefettir. Ben diyorum ki bu seçim sonuçları Türkiye’deki muhalefete bir ders olsun. Bu sonuçlardan ders çıkarsınlar ve artık laf değil iş üretmek için çabalasınlar. Bunları yapmadıkları sürece 9 değil 99 seçimde geçse milletimiz onları sandığa gömmeye devam edecektir. Bizler ise birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Hemen önümüzde 27 Ağustos’ta yeni Başbakanımızın seçimi var. Bu konuda istişareler devam ediyor. Dün bu konuda biz il başkanlarına fikirleri soruldu. Bizim gönlümüzden geçen Başbakan’ın Bursa’dan çıkmasıdır. Ancak bize düşen çok daha önemli bir görev var. Bu istişareler sonucunda liderimizin işaret edeceği aday kim olursa olsun onun arkasında durmaktır” şeklinde konuştu.

HALKIMIZDAN YENİ ANAYASA İÇİN DESTEK İSTEYECEĞİZ
2015 yılında yeni Türkiye’nin inşası için çok önemli bir genel seçimin daha yaşanacağını söyleyen Torun, şunları söyledi: “Bu seçimler neden çok önemli? Biz 2011 Seçimleri’ne giderken milletimize, ‘Siz bize yetkiyi verin, biz Türkiye’ye yeni bir Anayasa yapalım’ dedik. Nasipmiş, bunun için 330 Milletvekili gerekiyorken, 327’de kaldık ve yeni Anayasa için muhalefetin desteğini göremedik. Bu defa milletimizden yeni Anayasamız için gereken desteği isteyeceğiz. Halkımız bu yetkiyi bize verirse bizde sözümüzün eri olup, yeni Anayasamızı yapıp, referandumla milletimizin önüne sunacağız. İnşallah bu seçimde de en büyük destekçimiz Yıldırım olacaktır”
Kaynak: İHA