Pakistan’da Muhalefet Lideri İmran Han’a Silahlı Saldırı Düzenlendi

Pakistan’da Başbakan Navaz Şerif’in istifasını isteyen muhalefet lideri İmran Han’a başkent İslamabad’ın güneyinde bulunan Gujranwala kentinde silahlı saldırı düzenlendi.

Muhalefet liderinin sözcüsü, Han’ın kentte düzenlediği protesto sırasında aracına silahlı saldırı düzenlendiğini fakat muhalefet liderinin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.


Pakistan’da son yapılan Başbakanlık seçimlerini kazanan Navaz Şerif’in seçime hile karıştırdığını iddia eden muhalefet lideri İmran Han uzun süredir Şerif’in istifa etmesi çağrısında bulunuyordu. Son olarak destekçilerini sokağa çıkmaya çağıran İmrah Han, destekçileriyle bir araya gelmek için gittiği Gujranwala kentinde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler Han’ın konvoyundaki araçlara ateş ederken mermilerden bazılarının Han’ın aracına isabet ettiği fakat Han’ın yaralanmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Saldırı sonrası İmran Han destekçileri Han’ın gelişini protesto eden yerel halkla çatışmaya girerken İmran Han destekçileri liderlerinden emir gelene kadar sokaklardan çekilmeyeceklerini ifade etti.

Başkent İslamabad’da ise polis Han destekçilerini engellemek için sokakları kapattı. Birçok yola bariyerler koyan çevik kuvvet polisleri protestocuları püskürtmek yoğun çaba sarf etti.

Pakistan’da muhalefet lideri İmran Han ve din adamı Tahir Kadri uzun süredir Başbakan Navaz Şerif’in istifa etmesini istiyor. Navaz Şerif’in son yapılan seçimlere hile karıştırdığını iddia eden muhalefet lideri Han, Şerif’in bir an önce görevden çekilmesi gerektiğini ifade etmişti. Dini lider Kadri ise sokak hareketlerini “devrim yürüyüşü” olarak ilan etmişti. Başbakan Navaz Şerif’se ortada bir hile varsa bunun yargı organları tarafından denetlenmesi gerektiğini ifade ederek görevinden istifa etmeyeceğini açıklamıştı.
Kaynak: İHA