(özel Haber) Başkentte Susuzluk İki Komşu Köyünün Arasını Bozdu

Ankara'nın Güldü ilçesine bağlı iki komşu köyün arası susuzluk yüzünden bozuldu.

(özel Haber)  Başkentte Susuzluk İki Komşu Köyünün Arasını Bozdu
Köylüler yetkililerin bir an önce susuzluk sorunlarının çözülmesini istiyor.

Güdül'ün Yelli Köyü sakinleri susuzluktan şikayetçi. Kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri suyun Yeşilöz köyüne verildiğini iddia eden köylüler, yetkililerden yardım istedi. Yeşilöz köyü ile aralarında su kavgası yaşandığını iddia eden köylüler, su sorunu çözülmez ise köylüler arasında kavgalarının büyüyeceğini söyledi.

Yeşilöz köyü ile yıllarca su sorunu yaşadıklarını ifade eden Yelli Köyü Mahalle Muhtarı Mehmet Zorlu, “Yeşilöz kasabası 80-100 yıl önce bizim sularımızı almışlar. Kıştan çıkarken bizim suyumuz yetersiz. Ilıca mevkiden gelen suyumuz tıkandı. Biz de büyükşehir yasası olduğu için köyde sulara müdahale edemedik. Kaymakam Bey’e danıştık. Kaymakam Bey de ASKİ’den su saati alın dedi.

ASKİ’ye müracaat yaptık. ASKİ’de bir çalışma yaptı bizim suyumuzu tamamladı. Ancak şimdi Yeşilözlüler bu su bizim diyor” diye konuştu.

Komşu köy olan Yeşilöz köyü ile su yüzünden arasında sorunlar yaşandığını söyleyen Zorlu, eski bir kaynaktan günde 20 dakika su aldıklarını belirterek “Akşam sabah yarım saat sürüyor. Oda köyün yarısına yetmez. Onlarda 24 saat su var. ASKİ’yi kandırdılar, depoları boşaltmışlar boş depoları gösterdiler ASKİ’ye, geldiler bizim suyumuzu kestiler. Devletten suyun yarısını istiyoruz. ASKİ eşit şekilde dağıtacak. Tek istediğimiz bu devletten” diye konuştu.

Yelli köyü sakinleri su mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini belirterek yetkililerden yardım istedi

Kaynak: İHA