Öksüz Kalan Deniz İçin Almanya Seferber Oldu

Almanya'dan tatile geldikleri Muğla Datça’da geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında anne ve babasını kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 10 yaşındaki Deniz Berdan Bolat’ın tedavisi Almanya'da devam edecek.

Alman vatandaşı olan Deniz için akrabalarının isteği üzerine Almanya, ambulans uçak ve 5 kişilik sağlık ekibi gönderdi

Almanya'dan Datça'ya eşi ve oğluyla tatile gelen Fevzi Bolat'ın kullandığı motosiklet, Haluk Özdalga'nın yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada Fevzi Bolat ve eşi İsminaz Bolat olay yerinde hayatını kaybetti, 10 yaşındaki oğulları Deniz Berdan Bolat da ağır yaralandı.

ALMANYA SAĞLIK EKİBİ VE AMBULANS UÇAK GÖNDERDİ
Kazanın ardından Marmaris'te özel bir hastanede tedavi altına alınan Deniz Bolat’ın boynunda ve kalçasında kırık tespit edildi. Durumu ağır olan Deniz'in tedavisinin Almanya'da devam etmesi için Almanya’daki üvey ablası konsolosluk kanalıyla girişimde bulundu. Almanya Başkonsolosluğu, vatandaşı Deniz Berdan Bolat’ın tedavisinin Almanya’da gerçekleşeceğini yetkililere bildirerek, 5 kişilik sağlık ekibiyle birlikte ambulans uçak gönderdi. Ekip ambulans uçakla Dalaman Havaalanı'na indi. Karayoluyla Marmaris’e gelen Alman sağlık ekibi hastane doktorlarıyla görüşerek küçük Deniz’i muayene etti ve çocuğun havayolu ile naklinin mümkün olduğunu kararlaştırıldı. Hastane yönetimi Datça Cumhuriyet Başsavcılığı’na durumu bildirerek nakil için izin istedi. Yasal prosedürün tamamlanmasının ardından, annesiz ve babasız kalan Deniz, ambulansla Dalaman Havalimanı'na, buradan da ambulans uçakla Almanya'ya gönderildi

Nakil sırasında isimlerini vermeyen ve görüntü alınmasını istemeyen akrabalardan üvey abla, "Deniz Alman vatandaşı. Orada daha iyi tedavi olacağına inanıyorum" dedi.

Deniz'in anne-babası kazanın ardından memleketleri Hatay İskenderun'da toprağa verilmişti.

Özel Hastanenin Başhekimi Tolga Çakmak Deniz’in tedavi süreci hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Deniz hastaneye getirildiğinde durumu oldukça kötüydü. Beyinde ödem, boyun ve kalçasında kırıkları vardı.Yoğun bakıma alınarak tedavisine başlandı. Deniz’in tedavisi burada da mümkündü ancak Alman vatandaşı olduğu için akrabaları tedavisinin Almanya’da devam etmesini istedi. Alman doktorlarla birlikte hava yolu ile naklinin yapılması konusunu istişare ettik ve nakline karar verildi.

İnşallah Almanya’daki tedavisi olumlu sonuç verir ve Deniz sağlığına kavuşur, bütün temennimiz bu.”
Kaynak: İHA