İtalya Başbakanı Renzi'den ilginç Erdoğan esprisi

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferinden dolayı Erdoğan'a tebrik telefonu açıp ilginç bir espri yaptı.

İtalya Başbakanı Renzi'den ilginç Erdoğan esprisi
İtalya Başbakanı Matteo Renzi gelecek yıl ülkesinin Milano kentinde evsahpliği yapacağı EXPO 2015 fuarına katılmama kararı alan Türkiye'yi esprili şekilde gündeme taşıdı.

İtalya'nın önem verdiği EXPO 2015 fuarına evsahipliği yapacak Milano'da fuar şantiyesini teftiş eden Başbakan Renzi, burada düzenlenen basın toplantısında fuarla ilgili bilgi verirken, Türkiye'nin katılım protokolü imzalamasına karşın geçen şubatta fuara katılmayacağını açıklamasına değindi.

Oganizasyonlarına şu ana kadar imzalanan protokollerle 147 katılımcı olduğunu kaydeden Renzi, İtalya EXPO 2015 Komiseri Giuseppe Sala'ya dönerek; "Türkiye var mı?" sorusunu yöneltti. Sala ise "var" karşılığını verdi.

ERDOĞAN ESPRİSİ

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferinden dolayı Erdoğan'a tebrik telefonu açan ve bu vesileyle Libya, Ortadoğu ve Irak'taki son gelişmeleri değerlendirdikleri öğrenilen Renzi, EXPO ile ilgili; "Erdoğan'ı aradım ve size indirim yaparız, yeter ki gelin. Zaten tüm bu masrafları (Giuseppe) Sala ödeyecek" diyerek espri yaptı. Matteo Renzi, bu ifadesinden sonra basına "bunun sadece bir şaka olduğunu" söyledi.

Başbakan Renzi, EXPO 2015 Komiseri Giuseppe Sala ile basın önünde Türkiye'nin katılımını teyit etmesine karşın, Türk resmi kaynaklar, bu konuda henüz Türkiye'nin katılmama kararında bir değişiklik olmadığını bildirdi.

2008'de Paris'te yapılan EXPO 2015 oylamasında Milano, İzmir ile yarışmıştı.