Vatandaşın Dikkati Atm Soygununu Önledi

İzmir’de bir vatandaş, bir bankanın ATM’sinden para çekeceği sırada, banka kartının sokulduğu haznede bir terslik olduğunu fark edince durumu güvenlik görevlilerine haber vererek soygunu önledi.

Vatandaşın Dikkati Atm Soygununu Önledi

İzmir’in Basmane semtinde yaşanan olayda, bir vatandaşın dikkati hem bankayı hem müşterilerini kurtardı. Basmane semtinde para çekmek için ATM’ye gelen bir kişi, banka kartının sokulduğu haznede bir farklılık olduğunu anladı. Aparatı söken vatandaş önce bankanın güvenlik görevlilerine durumu haber verdi. Bunun üzerine, olay yerine polis ekipleri gelen polis ekipleri, ATM cihazını ve kartın sokulduğu hazneye takılı kopyalama aparatını incelemeye aldı. Aparatın, daha önce ülkemizde benzer olaylarda kullanılan kopyalama cihazlarından farklı olduğunun ve Doğu Avrupa ülkelerinde benzer suç konularında kullanılanlara benzediğinin belirlenmesi üzerine, polis ekipleri çalışmalarını ATM’ler çevresinde genişletti.

Yapılan detaylı çalışmalar sonucu, ATM’lere yürüyüş mesafesinde bulunan bir otelde, K.I.P ve N.L.N. isimli iki şahsın otele giriş yaptıkları ve daha önce de, kısa süreli olarak ülkemize giriş-çıkış yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine, aparatları yerleştiren şahısların, bu iki kişi olabileceğinin değerlendirilmesiyle polis ekipleri tarafından takibe alındı. Bulgaristan uyruklu oldukları belirlenen şahısların, yapılan fiziki takip sonucu ATM’leri üçer kez kontrol ettikleri tespit edildi. Başka bir bankanın ATM’sine yerleştirdikleri kopyalama aparatını sökmek üzere gelen şahıslar, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Yakalanan iki kişinin kaldıkları otel odasında yapılan araştırmada, ATM soygununda kullandıkları anlaşılan, kopyalama aparatları ile elde edilen verilerin bilgisayara aktarımında kullanılan bağlantı kabloları, aparatların takılmasında kullanılan malzemeler, laptop, flaş bellekler ve kendilerini gizlemek için kullandıkları kıyafetler ve şapkalar ele geçirildi. Polis ekiplerinin ele geçirilen dijital materyalleri, soruşturmayı derinleştirmek adına, incelemeye aldığı bildirildi.

Karakolda tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA