Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde devam eden çatışmalarda bir mahalleye çok sayıda top mermisi ve roket düşmesi sonucu en az 10 bina hasar gördü.

Donetsk ve civarında Ukrayna ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasında akşam saatlerinde başlayan çatışmalar gece boyunca devam etti. Yoğun top ve roket saldırılarına hedef olan bir izolasyon fabrikasının yakınında bulunan mahalleye de top mermileri ve grad füzeleri düştü.
Aynı sokakta bulunan 10'dan fazla ev çatışmalarda zarar görürken bir kişi yaralandı. Evlerde bulunan evcil hayvanlar ve besi hayvanlarının bazıları telef oldu.
Çatışmalar nedeniyle ailesi Donetsk'i terk eden 73 yaşındaki Lubob Petrona, yalnız kaldığı bahçeli evin çatısına top mermisi düştüğünü söyledi.

Bombardıman sırasında yan odada uyuduğunu söyleyen kadının evi ağır hasar aldı. Aynı sokakta bulunan oturan ve evlerine iki grad füzesi isabet eden bir aile ise evi kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalıştıklarını söyledi.

Olayın yaşandığı mahalleye düşerek toprağa saplanan patlamış bir grad füzesi de elektrik şirketi çalışanları tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı.
Donetsk yakınında gün içinde top ve füze atışları devam etti. Şehrin kuzeyinden siyah dumanlar yükseliyor.
Kaynak: AA