Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Gazze'den Getirilen Yaralıları Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ebola virüsü ile ilgili olarak, “Riskli gruplarla ilgili planlamalarımızı yaptık.

Riske göre halkayı genişletiyoruz veya daraltıyoruz. Ülkemiz adına olağanüstü diyebileceğimiz bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Gazze'den getirilen yaralıları ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu, ziyaret sırasında doktorlardanyaralılar hakkında bilgi aldı. Ziyarette sonra Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetecilere açıklama yaptı.

Müezzinoğlu, dün Ankara’ya getirilen Filistinlileri ziyaret ettiklerini söyleyerek, 2 Filistinlinin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini aktardı. Müezzinoğlu, “Gelen hastalarımızı 17’si burada, 1’i Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde. Bunlarla ilgili sorunumuz yok. Tedavileri planlandı. Tedavileri planlanan şekilde yapılacak. Sağlıklı şekilde ülkelerine gönderilecekler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 22 ‘si Ankara’da, 3’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 25 Filistinlinin Türkiye’de tedavilerinin planlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Müezzinoğlu, “Bugün itibariyle 13 Filistinlinin izinleri çıktı. Planlamamızı yapıyoruz. Muhtemelen, olağan üstü bir sıkıntı olmazsa, öğleden sonra veya akşamüzeri 13 Filistinliyi getireceğiz. Bu 13 Filistinliyi Yenimahalle eğitim ve araştırma hastanesi’nde tedavi altına alacağız” şeklinde konuştu.

İzin sürecinin uzun sürdüğüne dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Biz arzu ederdik ki, 2-3 gün içinde yaralıların tamamını almış olalım. Ama yakın takibimize rağmen süreç ancak bu dinamiklerle işliyor. Biz yaralıları aldıktan sonra çok hızlı organize bir tedavi sürecini başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na, Genelkurmay Başkanlığı’na ve TİKA’ya teşekkür etti.
Bakan Müezzinoğlu, Atatürk Havalimanı’nda ebola virüsü şüphesi ile gözlem altına alınan Afrikalı vatandaşı ilgili olarak, vatandaşta ebola virüsü olmadığını bildiklerini belirtti.

Müezzinoğlu, “İlk günü akşamı itibariyle sıtma olduğu teşhisini koymuştuk. Ama yurtdışı tetkikini dün itibariyle aldık. Ebola olmadığını uluslar arası tektik sonucu kesinleştirdi” ifadelerini kullandı.

Ebola virüsü ile ilgili olarak Türkiye’de tedbirlerin alınıp alınmadığına dair soruya Müezzinoğlu, şunları dedi:
“Biz bilim kurullarımıza dünyanın neresinde olursa olsun en ufak risk bir durum olduğu zaman tedbirleri alıyoruz. Hangi safhada, hangi kitle bilinçlendirilecek, hangi safhada hangi kitleyle iletişim kuracağız, bütün bunları dinamik bir şekilde planlıyoruz. Riskli gruplarla ilgili planlamalarımızı yaptık. Riske göre halkayı genişletiyoruz veya daraltıyoruz. Ülkemiz adına olağanüstü diyebileceğimiz bir sıkıntı söz konusu değil”.
Kaynak: İHA