Ormandaki Esrar Tarlalarına Jöh'lü Baskın

Elazığ'ın Palu ilçesi kırsalında Jandarma Özel Hareket (JÖH) ve komando birliklerinin katıldığı operasyonda meşe ormanı arasındaki 17 tarlada 1 ton kubar esrar ve 60 bin ton Hint keneviri ele geçirildi.

Ormandaki Esrar Tarlalarına Jöh'lü Baskın
4 kişinin gözaltına alındığı baskında ele geçirilen Hint kenevirleri çim biçme makinesi ile kesilmesinin arından yakılarak imha edildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlerin 6 ay süren çalışması sonucu Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere ve Kırkbulak köyleri kırsalında bir çok tarlada Hint keneviri yetiştirildiği belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler, tüm hazırlıklarını yapmasının ardından JÖH ve komando birliklerininde aralarında bulunduğu 360 askerle şafak baskını yaptı. Baskında meşe ağaçları arasında bulunan 17 tarlada 1 ton kubar esrar, 60 bin kök Hint keneviri, 2 tabanca ve 1 tüfek ele geçirildi. Jandarma ekipleri, operasyonda uyuşturucu madde yetiştirip piyasaya sürdüğü iddia edilen M.B., Z.Ö., Y.Ö. ve S.G.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

DAMLAMA SULAN SİSTEMİ KURMUŞLAR
Gözaltına alınan şüphelilerin Palu ilçesi Gökdere ve Kırkbulak köyleri kırsalındaki 17 farklı araziye, borularla dağdaki kaynak suyunu getirdikleri ortaya çıktı. Su boruları ile getirilen kaynak suyunun ise uyuşturucu tarlalarında hortumlarla kurulan damlama sulama sistemiyle kullanıldığı ortaya çıktı. Yetiştirilen 60 bin kök Hint keneviri çim kesme makinesi ile kesildi. Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde yetiştirmek için kullanılan su borularını alarak, kesilen 60 bin kök Hint keneviri ile birlikte yakarak imha etti.

Operasyonla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA