Naşa’da İşsizliğe Yerinde Çözüm

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu Naşa Beldesinde Belediye gerçekleştirdiği bir dizi proje sayesinde işsizliğe çözüm üretiyor.

Naşa’da İşsizliğe Yerinde Çözüm

Naşa beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Kadir Bütüner, kasabada yaşayan ev hanımları ve genç kızlara iş bulmak maksadıyla 3 yıl önce düğün salonunu halı atölyesine dönüştürdü. İŞ-KUR aracılığı ile kurs açılmasını sağlayan Başkan Bütüner özel sektöre kiraya verdiği atölyede ipek halı dokumasını öğrenen 45 ev hanımı ve genç kıza istihdam oluşturdu.
Vatandaşlardan gelen talep üzerine halı atölyesinin bitişiğindeki 600 metrekarelik alan üzerine bu kez belediye imkanlarıyla yeni bir iş yeri yapan başkan Bütüner, yeni yapılan iş yerini merkezi İstanbul’da bulunan bir tekstil firmasına kiraya vererek 45 genç kızı sigortalı işe kavuşturdu.
Başkan Bütüner yeni açılan tekstil atölyesinin 80 işçi kapasiteli olduğunu ve firmanın önümüzdeki günlerde 35 genç kızı daha işe alacağını bildirdi.
Tarım ve hayvancılıkla geçinen belde halkının tamamına istihdam oluşturmak için ülke genelinde salça üretimi yapan firmalarla anlaşma sağlayarak beldede geniş bir alana salçalık domates ekimi yaptırdığına vurgu yapan Başkan Bütüner, “Salçalık domateslerin gelişmesi şu an için çok iyi. Hasattan da çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Geniş çaplı salçalık domates üretimi Simav’da ilk kez yapılıyor. Salçalık domatesin Simav’da tutulması halinde yeni iş imkanları oluşturmak ve vatandaşlara istihdam sağlamak maksadıyla tüm imkanlarımızı da seferber ederek önümüzdeki günlerde Naşa beldesine salça fabrikası kurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA