Nakıboğlu'ndan Sağduyu Çağrısı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Suriyeli sığınmacılar konusunda vatandaşlara sağduyulu olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Nakıboğlu'ndan Sağduyu Çağrısı

Suriyeli vatandaşların zorunlu olarak Türkiye ve Gaziantep'e geldiğini belirten Nakıboğlu, bir kaç kötü olay yüzünden bütün Suriyelileri aynı kapsamda değerlendirmenin yanlış olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda, Gaziantep’te Suriyeli vatandaşlarla halkımız arasında meydana gelen olaylar fazlasıyla can sıkıcı bir hal almıştır diyen Başkan Nakıboğlu, şöyle devam etti:
"Gaziantepli vatandaşlarımızın bu durumdan rahatsız olduklarının bilicindeyiz. Fakat nefret söylemleri ve şiddet eylemleri bizleri bu konuda bir çözüme ulaştırmayacak, çözüme ulaştırmayacağı gibi, kaos ortamı oluşturmaktan başka bir işe de yaramayacaktır. Bütün Suriyeli mültecilere aynı muameleyi yapmak ve onları dışlamak biz misafirperver Gaziantep halkına yakışmamaktadır. Bu şekilde davranmak suçsuz ve masum olan Suriyelileri de tehlikeye sokacak ve daha da saldırgan bir tutum sergilemelerine neden olacaktır. Gaziantep adına, daha az zarar görmek adına, bütün vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Sağduyuyla yaklaştığımız anda bütün sorunları rahatlıkla çözebileceğimize yürekten inanıyorum. Gaziantepli vatandaşlarımızdan, bu konuda daha sakin ve daha yapıcı olmalarını bekliyorum."
Kaynak: İHA