Kırsal Kalkınma Projesi

Gümüşhane'de Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu tarafından karşılanan Kırsal Kalkınma Projesi ön fizibilite toplantısı yapıldı.

Toplantıya başkanlık eden Gümüşhane Valisi Yüvel Yavuz, Valilik Toplantı Salonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan ve finansmanının bir bölümünün Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Kalkınma projesi ön fizibilite toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok güzel şeylerin yaşandığını, bunlardan birinin de Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışan IFAD'ın, tarımsal ve kırsal kalkınma projelerine finans sağlaması ve bu doğrultuda ülkelerin stratejik planlarını hazırlamasına katkı koyması olduğunu söyledi.

Bayburt ve Rize ile Gümüşhane'nin de kapsama alındığını belirten Yavuz, şunları söyledi:
"İlimizde bu proje ile yöredeki tarımsal ve kırsal problemlerin yeniden irdelenmesi ve çözümünde uygulanacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak. Araziler boş duruyor ama tarımsal faaliyet yok, niye bu çalışmalar yok. Bu konuda projeler yapılacak ve ilgili birimlere önerilecek, tarım ile ilgili derneklerin, birliklerin, kooperatiflerin ve sivil toplum kuruluşlarının da büyük sorumluluğu var. Tarımsal yatırımlarla ilgili daha fazla proje üretme gayreti içinde olacağız. İl için en başarılı projeleri üreteceğiz. Bu proje için 35-40 milyon avro ayrılmış, üç il tarımsal potansiyelini hayata geçirebilmek için gayret gösterecek."
Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, DSİ Şube Müdürü Ümit Yayla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Arı Yetiştiricileri Birlikleri, İlçe Tarım Kalkınma Kooperatifleri, Tarımsal Kooperatifler ve Üretici Birlikleri temsilcileri katıldı.



Kaynak: AA